ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με νέο σχέδιο νόμου με τιτλοφορείται: «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», το οποίο δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση, ορίζει ξεκάθαρα πως ιδιώτες με μπλοκάκι θα μπορούν να απασχολούνται σε δημόσιες υγειονομικές μονάδες όταν αυτές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ειδικότερα στο άρθρο 22 του νομοσχεδίου αναφέρεται ρητώς ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, θα μπορούν να προσλαμβάνουν με απόδειξη παροχής υπηρεσιών δηλαδή ουσιαστικά χωρίς ασφάλιση και άλλα δικαιώματα: ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και «ειδικούς θεραπευτές πρώην εξαρτημένους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων του ν. 4139/2013».

Νοσοκομεία 1

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όταν ακόμη ήταν αναπληρωτής υπουργός και είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγείλει τότε: «Αν.Ξανθός: Γιατροί και με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία για να καλύψουμε τα κενά! Τι ετοιμάζει»

Προς ώρας πάντως όπως όλα δείχνουν θα αξιοποιηθεί κάθε μέσο προκειμένου να καλυφθούν κενά στο δημόσιο σύστημα καθώς η τρόικα δε φαίνεται να δίνει το πράσινο φως για τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, παρά μόνο ελαχίστων.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες που αρνείται βέβαια …πεισματικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Editorial: Λεφτά και προσωπικό στα νοσοκομεία μόνο με έγκριση της τρόικας!»

Γι’ αυτό εξάλλου θα αξιοποιηθεί κάθε μέσο για να καλυφθούν τα κενά. Ακόμη και μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθεί προσωπικό στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να αξιοποιήσει τα κονδύλια με κάθε τρόπο είτε για το προσωπικό είτε ακόμη και για την ανανέωση εξοπλισμού στο σύστημα υγείας.

νοσοκομεία

Βέβαια μέχρι στιγμής η διαδικασία προχωρά με βήματα…χελώνας και είναι άγνωστο πότε θα εισρεύσει ρευστό στο ΕΣΥ έστω και μέσω ΕΣΠΑ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Πως το ΕΣΠΑ θα «σώσει» το υπ.Υγείας! Που θα αξιοποιηθούν τα χρήματα»

Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 22 του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις προσωπικού με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ και σε άλλους φορείς:

«Άρθρο 22

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 (Α΄63), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του αρ. 182 του ν. 4261/2014 (Α΄ 107) και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕΕ.Λ.Π.ΝΟ., ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές πρώην εξαρτημένους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων του ν. 4139/2013, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται οι γιατροί με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Πως το ΕΣΠΑ θα «σώσει» το υπ.Υγείας! Που θα αξιοποιηθούν τα χρήματα

Editorial: Λεφτά και προσωπικό στα νοσοκομεία μόνο με έγκριση της τρόικας!

Αν.Ξανθός: Γιατροί και με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία για να καλύψουμε τα κενά! Τι ετοιμάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button