ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται για τον Μάρτιο τα Διαγνωστικά! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Με καθυστέρηση 4 μηνών θα καταβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ στους ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων τα χρήματα που τους αναλογούν για εξετάσεις που πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι έπειτα από επικοινωνία του με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει δοθεί εντολή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) του Οργανισμού να προχωρήσουν σε οριστικοποίηση των απαιτήσεων του κλάδου για τον Μάρτιο του 2017.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι των διαγνωστικών κέντρων να προσκομίσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στις ΠΕ.ΔΙ. που ανήκουν, ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Από την άλλη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για μήνες όπως βέβαια και άλλοι κλάδοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι σύντομα θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές προς όλους, οι ιατρικοί κλάδοι παραμένουν δύσπιστοι. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μονίμως με καθυστέρηση μηνών, την ώρα όμως που οι υποχρεώσεις των γιατρών για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές έχουν διπλασιαστεί.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά σύντομα αλλάζουν και οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και ο τρόπος αμοιβής τους. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνονται οι συμβάσεις»

Πάντως με βάση τις εκτιμήσεις ιατρικών κύκλων, στις περιοχές όπου και σήμερα δεν υπάρχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών με διάφορες ειδικότητες, όπως με παιδιάτρους, καρδιολόγους κλπ, το πρόβλημα θα ενταθεί άμεσα λόγω των μειωμένων αποδοχών που θα δίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στη νέα Πρωτοβάθμια! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button