ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει

Ούτε στα πιο χειρότερα όνειρά τους δε θα μπορούσαν να το φανταστούν οι Γενικοί Γιατροί αλλά και οι Παθολόγοι που καλούνται να διαδραματίσουν ρόλο οικογενειακού γιατρού, ότι θα αμείβονταν με …0,71 ευρώ για τον κάθε ασθενή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή είναι η Πρόταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη ο οποίος αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 3000 οικογενειακούς ιατρούς, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση.

Αμοιβές για …κλάματα

Ήδη στους κόλπους των Γενικών Γιατρών επικρατεί αναβρασμός καθώς με βάση τα όσα προσδιόρισε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ:

Η αποζημίωση των γιατρών θα κινείται στα 1600 ευρώ μικτά το μήνα -σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών- για να καλύπτουν πλήρως σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και χωρίς καμία άλλη συμμετοχή των ασθενών, 2250 ασφαλισμένους στο ιατρείο τους.

Οι γιατροί μόλις άκουσαν την είδηση έβγαλαν τα κομπιουτεράκια τους για να υπολογίσουν πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε ασφαλισμένο.

Εκεί διαπίστωσαν ότι για κάθε ασθενή ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει 8,5 ευρώ μικτά το έτος ή 0,71 ευρώ το μήνα με όλα τα έξοδα να βαρύνουν φυσικά τον γιατρό!

Και βέβαια τα ποσά αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς παρά τα όσα υποστηρίζει τόσο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα χρήματα για τον Οργανισμό φέτος όχι μόνο δεν είναι αυξημένα αλλά κατά πολύ τσεκουρωμένα. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά»

Και φυσικά με λιγότερα κονδύλια για τις ιατρικές επισκέψεις έγινε αυτό που αναμενόταν: δραστική μείωση των αμοιβών, αφού τα κονδύλια από 110 εκατ. ευρώ περιορίσθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιατροί που θα κληθούν να καλύψουν με 0,71 ευρώ τον κάθε ασφαλισμένο θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδά τους στο ιατρείο τους όπως ενοίκιο, συντήρηση, καθαριότητα, αναλώσιμα, εξοπλισμό, γραμματειακή- νοσηλευτική υποστήριξη, σημειώνουν οι Γενικοί Γιατροί.

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό Ελληνική Ένωση Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής είχε καταθέσει τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στον ΕΟΠΥΥ την επίσημη πρότασή της με την οποία και οι γιατροί θα καλύπτονταν και οι ασθενείς με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσουχτερά πρόστιμα σε γιατρούς που εξετάζουν δωρεάν ασθενείς από την εφορία! Όλες οι πληροφορίες

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αυτά τα 110 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Πως θα μοιρασθούν τα κονδύλια με τις νέες συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button