ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επί ποδός «πολέμου» οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία!

Στα κάγκελα είναι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του τομέα της Υγείας, που βλέπουν τους δανειστές να προτείνουν άγρια μέτρα για τη χώρα μας και την κυβέρνηση να δέχεται τελικώς πολλά από αυτά προκειμένου να μη βγούμε από το ευρώ.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες εξακοντίζουν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να εγκρίνει άλλο ένα μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η παράταξη ΜΕΤΑ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ: «Η πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, με το οποίο θα συνεχιστούν η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, καθώς και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίνεται με τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους που έγιναν και τα προηγούμενα.

Η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να διαπραγματευτεί μ’ αυτήν την «ιερά συμμαχία» των δανειστών – τοκογλύφων, συνάντησε «τοίχος» άρνησης και εκβιασμών, παράκαμψης και αδιαφορίας της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015, και αντί να στηριχτεί σ’ αυτή και να εμμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της, υποχωρεί στα τελεσίγραφα των δανειστών, φοβούμενη τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας και τις κοινωνικές αντιδράσεις που ενδεχόμενα να είχε».

Πάντως οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη καιρό τώρα επικρίνουν διάφορες ενέργειες υπουργών και ειδικά στον τομέα της Υγείας καθώς θεωρούν πως αρκετές πολιτικές είναι στα …βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button