ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επιμένει το υπ.Υγείας για ίδρυση φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς! Νέα τροπολογία στη Βουλή

Πρόκειται άλλωστε για μία δέσμευση προς την τρόικα, αφού η κυβέρνηση έχει δώσει τις διαβεβαιώσεις πως θα απελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα μεταξύ αυτών και αυτό του φαρμακοποιού. Ένα επάγγελμα βέβαια μάλλον…ορθάνοικτο αν σκεφτεί κανείς ότι στη χώρα μας υπάρχουν κοντά στα 11.000 φαρμακεία.

Και μπορεί το ΣτΕ να ακύρωσε την υπουργική απόφαση με την οποία δινόταν το πράσινο φως για ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες, αλλά με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, δίνεται ακριβώς η ίδια δυνατότητα.

Θα μπορεί δηλαδή να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει ξανά τα ίδια. Θα προβλέπει να ιδρύονται φαρμακεία από ιδιώτες με ποσοστό συμμετοχής 80% αλλά με την υποχρέωση να συμμετέχει και υπεύθυνος φαρμακοποιός με ποσοστό 20%. Διαβάστε ΕΔΩ μία ανάλυση για το θέμα: Όλη η αλήθεια για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων!

Οι φαρμακοποιοί πάντως εκτιμούν ότι το ΣτΕ αφού είχε ακυρώσει την αρχική υπουργική απόφαση είναι πιθανό να πράξει το ίδιο ξανά, καθώς το υπουργείο Υγείας θα αποστείλει εκ νέου το Προεδρικό Διάταγμα προς έγκριση στο ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης λέει μάλιστα στο HealthReport.gr πως ο κλάδος είναι αισιόδοξος ότι το δικαστήριο θα απορρίψει και πάλι το αίτημα της κυβέρνησης.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει επίσης: «Η απόφαση του ΣτΕ έβαλε φραγμός τις ορέξεις των παντός είδους ιδιωτικών συμφερόντων αγνώστου ταυτότητας. Παρά τις επιταγές των μνημονίων, το ΣτΕ όρθωσε το ανάστημα του και προέταξε το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ενωσιακό Κεκτημένο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα μέτρα για τα φάρμακα «σκοτώνουν» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία! Όλες επιπτώσεις

Τρόικα εναντίον ελληνικών φαρμάκων! Νέες άγριες πιέσεις για επιπλέον «τσεκούρωμα» των τιμών

Ξεκινούν οι κλειστοί προϋπολογισμοί στα φάρμακα για κάθε πάθηση ξεχωριστά! Ποια ασθένεια είναι πιο ακριβή

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης! Ποια σκευάσματα λείπουν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button