ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ερρίκος Ντυνάν: Οι Louis Vuitton τα Cartier και ο Αν.Μαρτίνης ξανά προφυλακιστέος

Ένα περίεργο «κουβάρι» επωνύμων με δωρεάν νοσηλείες, (πολιτικών, κοσμικών, δημοσιογράφων), κατασπατάληση χρημάτων, πολυτελών δώρων και άλλων ανάλογων χαρακτηριστικών, φαίνεται ότι είναι η υπόθεση που σχετίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν τα προηγούμενα χρόνια. Ένα νοσοκομείο που χαρακτηρίστηκε κάποτε διαμάντι, αλλά έλαχε να ακολουθείται από διάφορα προβλήματα και δυσκολίες.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος.
Συγκεκριμένα με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απολογήθηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς.

Ανδρέας Μαρτίνης

Ο κατηγορούμενος Ανδρέας Μαρτίνης που ήδη βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, εκλήθη σε απολογία για την υπόθεση που αφορά σε μεγάλες εκπτώσεις  ή και για δωρεάν νοσηλεία στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για επώνυμους από το χώρο της πολιτικής ή της οικονομικής ζωής του τόπου χωρίς όμως να το δικαιούνται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δωρεάν νοσηλείες ή μικρότερες του πραγματικού κόστους, αφορούσαν σε 51 άτομα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να χρεωθεί κοντά στα 1,75 εκ. Ευρώ.

Μετά την απολογία του ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε και πάλι κρατούμενος.

Αρχικά να σημειωθεί ότι είχαν διερευνηθεί χιλιάδες υποθέσεις επωνύμων που είχαν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο (πάνω από 8000 ερευνήθηκαν) χωρίς να πληρώσουν, είτε με μειωμένα νοσήλια ενώ είχε εκτιμηθεί ότι η ζημιά ανερχόταν σε 22 εκατ. ευρώ. Ωστόσο μόνο για τις 51 περιπτώσεις προέκυψαν στοιχεία και είναι διωκόμενος.

Ωστόσο η υπόθεση που περιπλέκεται γύρω από επώνυμες και δωρεάν νοσηλείες φαίνεται πως δεν ξεκίνησε εκεί…

Οι επώνυμοι ισχυροί φίλοι

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Στις εποχές της ίδρυσής του, το νοσοκομείο είχε ζήσει εποχές… δόξας καθώς όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr της τότε εποχής, ο άλλοτε ισχυρός πρόεδρος κατόρθωνε να νοσηλεύει με μεγάλη άνεση πρωθυπουργούς αλλά και υπουργούς όλων των κυβερνήσεων, δίνοντας απλά …εντολές στους υφισταμένους του.

Ερρίκος Ντυνάν

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου το ιδιωτικό σύστημα υγείας ήταν …δαιμονοποιημένο, ο Ανδρέας Μαρτίνης δημιουργώντας ένα «μικτό» σύστημα δημοσίου και ιδιωτικού νοσοκομείου, είχε καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή όλων των κυβερνώντων.

Οι καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr πως η τότε επιτυχία και η μεγάλη επισκεψιμότητα του Ντυνάν οφειλόταν κυρίως στον Ανδρέα Μαρτίνη ο οποίος κατόρθωνε να γίνεται «κολλητός» φίλος όλων των ισχυρών της εποχής.

Οι τσάντες Louis Vuitton και τα κοσμήματα Cartier

Όμως οι υψηλές σχέσεις αλλά και οι πολυτελείς συμπεριφορές του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ντυνάν, είχαν καταγγελθεί στο παρελθόν τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λ.Λιαρόπουλο ο οποίος είχε κληθεί να κάνει μια οικονομική αποτίμηση του νοσοκομείου.

τσάντες

Το 2011 κι ενώ οι περίπου 1200 εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες, είχαν προβεί σε σοβαρές καταγγελίες για τον βίο και την …πολιτεία των επικεφαλής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ο καθηγητής Λ.Λιαρόπουλος, είχαν μιλήσει για διοικήσεις του Ερ.Ντυνάν που ήταν σπάταλες και προέβαιναν σε δώρα χλιδής και μοίρασμα των πόρων σε αναποτελεσματικά σχέδια.

Με βάση τις τότε διαπιστώσεις που καταγγέλθηκαν και από τους εργαζόμενους, η διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε πολυτελή δώρα αξίας χιλιάδων ευρώ, στο πλαίσιο της διατήρησης των …υψηλών σχέσεων.

κόσμημα cartier

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τότε οι εργαζόμενοι: «Θυμίζουμε ότι το Ερρίκος Ντυνάν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και σήμερα απαξιώνεται εξαιτίας μιας διοίκησης που έκανε τα λεφτά του Νοσοκομείου αποτυχημένα σχέδια, δώρα στις συμβούλους και …τσάντες Louis Vuitton και κοσμήματα Cartier, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο αμφιθέατρο του Καθηγητή κου Λιαρόπουλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ντυνάν» Αν.Μαρτίνης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button