ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Κουρουμπλής υπέρ δημοσίου συστήματος Υγείας! Τι είπε για τον ιδιωτικό τομέα

Στα βήματα της …αριστεράς φαίνεται ότι αρχίζει σιγά σιγά να βαδίζει και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μάλιστα κατηγορείται από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τηρεί της γραμμές του κόμματος.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας τάσσεται υπέρ της στήριξης του δημοσίου συστήματος αφήνοντας σαφείς αιχμές για το τι μέλλει γενέσθαι για τον ιδιωτικό. Και αυτό παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας είναι συμπληρωματικός.

«Σε μια εποχή που επιχειρείται η εξιδανίκευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιλογή πρωτίστης σημασίας για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας και η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση κάθε πολίτη στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Σε μια εποχή που τα δημόσια συστήματα Υγείας δοκιμάζονται, οφείλουμε να εργαστούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αξίες που υπηρετούν τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και βέβαια η τοποθέτησή του αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα οι ιδιωτικοί φορείς της Υγείας που συνεργάζονται με τον δημόσιο τομέα, είναι σε έντονη ανησυχία και εξαιτίας της έλλειψης ρευστού στην αγορά αλλά και των καθυστερήσεων αποπληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.
Μια ανησυχία που έχει «παγώσει» την αγορά και όχι αδικαιολόγητα αν σκεφτεί κανείς ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως τα μειωμένα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ φθάνουν οριακά έως τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ πριν το Πάσχα! Πότε πληρώνει

Ανάσταση για γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά! Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Πόσα χρήματα έφθασαν στους λογαριασμούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button