ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!

Πρόκειται για χιλιάδες κούτες που στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και περιλαμβάνουν αποδείξεις και έγγραφα από οικονομικές διεκδικήσεις παρόχων.
Είναι οι ίδιες κούτες από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παρόχων και δεν μπορούν να εκκαθαριστούν.

Είναι όμως και οι ίδιες κούτες που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης στο Αγρίνιο πριν λίγα 24ωρα, η οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από την πτώση. Διαβάστε ΕΔΩ πως τραυματίσθηκε την ώρα που πήγαινε να τακτοποιήσει τις κούτες σε πατάρι γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

Κουτες ΕΟΠΥΥ 2

Το δημοσίευμα του HealthReport.gr προκάλεσε πανικό στη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού είναι στα κάγκελα και πραγματοποιεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του Οργανισμού όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, κινητοποίησαν το υπουργείο Υγείας το οποίο προτίθεται να λύσει το θέμα.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δόθηκε ήδη εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι χιλιάδες κούτες να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν σε μεγάλο αναξιοποίητο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

κούτες ΕΟΠΥΥ 3

Μετά και από απαίτηση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί ειδική τροπολογία με την οποία δε θα απαιτείται πλέον η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από τους παρόχους για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, αφού θα γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα γίνει ο ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικός που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, κ.α. όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν οι ίδιοι τις αποδείξεις για την περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου.

κούτες ΕΟΠΥΥ 4

Όμως μ αυτά και μ αυτά είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από το 2012. Οι κούτες που …μετακομίζουν περιλαμβάνουν ακριβώς όλες αυτές τις οικονομικές διεκδικήσεις που είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν.

Εξάλλου τα σχέδια να ζητηθεί μια επιπλέον έκπτωση για να καταβληθεί το 10% των προηγούμενων ετών που οφείλεται ακόμη στους περισσότερους κλάδους, ναυάγησε καθώς διαπιστώθηκε …ξαφνικά ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδίαζε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, σχέδιο που όπως όλα δείχνουν ναυάγησε πριν ακόμη ξεκινήσει: «ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα από το 2012 με νέο ψαλίδισμα!»

Η ελπίδα τώρα για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ εστιάζεται στο αν θα ενταχθεί ένα μέρος των οφειλών αυτών στις αποπληρωμές που θα προγραμματισθούν μετά την καταβολή της επόμενης δόσης των δανειστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

Έρχεται ο ηλεκτρονικός ΕΟΠΥΥ! Πως θα μπει σε…TAXI(S)

Άρχισε ο διάλογος για νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με όλες τις πληρωμές

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button