ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μπλόκο» από την Ευρώπη στο νέο ΠΕΔΥ! Γιατί απειλούν να κόψουν τα κονδύλια

Ειδικότερα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα που επρόκειτο να διαθέσουν κονδύλια (ΕΣΠΑ) για την αγορά εξοπλισμού, προσλήψεις καθώς και για άλλες ανάγκες για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως έχει υποστηρίξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απειλούν τώρα να μη διαθέσουν τα χρηματικά ποσά.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η Ευρώπη δεν εγκρίνει το πρόγραμμα για το νέο ΠΕΔΥ που παρουσιάσθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες και οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην υλοποίηση του σχεδιασμού.

Ενώ το νέο ΠΕΔΥ με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα ξεκινούσε την πιλοτική του εφαρμογή στις αρχές του χρόνου, τελικώς μετατίθεται για…αργότερα. Τουλάχιστον για το Β’ εξάμηνο του 2017. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Με καθυστέρηση έρχεται το νέο ΠΕΔΥ! Όλα τα αγκάθια»

Και το ζήτημα είναι πως ακόμη και οι προσλήψεις που επρόκειτο να γίνουν στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, θα γίνονταν με κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ). Συνεπώς και οι προσλήψεις των 3000 και πλέον γιατρών, αναμένεται να καθυστερήσουν σημαντικά, εάν βέβαια υλοποιηθούν τελικά. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό: «Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ρευστό από την ψυχική υγεία στο ΠΕΔΥ

Έγκυρες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο HealthReport.gr ότι αρχικά τα κοινοτικά κονδύλια είχαν σχεδιαστεί να δοθούν για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας.

Ωστόσο η άρον άρον απομάκρυνση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Πέτρου Γιαννουλάτου ο οποίος είχε ετοιμάσει και το σχετικό σχέδιο για την ψυχική υγεία, μπλόκαραν και εκείνο το νομοσχέδιο.
Μάλιστα οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές σημειώνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζήτησε από τους αρμόδιους της Ευρώπης να μετακινηθούν τα κονδύλια στο σχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ.

Όμως μετά την παρουσίασή του, το σχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ θεωρήθηκε αναχρονιστικό με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στον αέρα όλη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και οι σχετικές προσλήψεις.
Άγνωστο παραμένει πως θα ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος κι αν θα ξεκλειδώσει τελικά το ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

Το νέο ΠΕΔΥ φθάνει το 2017 και φέρνει τις ΤΟΜΥ!

Ετοιμάζονται οι προσλήψεις για το νέο ΠΕΔΥ! Πότε θα προκηρυχθούν για γιατρούς προσωπικό

Με καθυστέρηση έρχεται το νέο ΠΕΔΥ! Όλα τα αγκάθια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button