ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά το νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι αλλαγές

Το νέο σχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί μετά το Πάσχα με τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή περιλαμβάνει σειρά αλλαγών στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας αλλά και Περιφερειακά Ιατρεία θα αποτελέσουν τον κορμό για τη δημιουργία των νέων δομών που θα έχουν επίκεντρο τις μονάδες «γειτονιάς» που θα καλύπτουν συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων και θα αποτελούνται από τον οικογενειακό γιατρό που θα ορίζεται αλλά και από υποστηρικτική ομάδα άλλων ειδικοτήτων.

Βέβαια στη διαδικασία αυτή προβλέπεται και συγχώνευση μονάδων αλλά και μετακίνηση προσωπικού από τη μία δομή στην άλλη. Δείτε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ: « Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια και με τι κριτήρια κλείνουν»

Άγνωστο βέβαια παραμένει που θα βρεθούν χρήματα για να στηριχθούν οι δομές αλλά και τα εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που σήμερα παραπαίουν.
Πάντως το νέο σχέδιο της κυβέρνησης θα ξεκινήσει πιλοτικά από 4 περιοχές ενώ στο τέλος του 2016 η ηγεσία του υπουργείου υγείας εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές και στην υπόλοιπη χώρα.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, την Πάτρα και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Πάτρα και παρουσίασε αποκλειστικά το HealthReport.gr ! Πρόκειται εξάλλου για μία από τις 4 βασικές περιοχές όπου θα ξεκινήσει πιλοτικά το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Τι προβλέπει το σχέδιο για γιατρούς -εργαστήρια

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button