ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!

Στις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο HealthReport.gr ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr

Ο κ.Μπερσίμης στην αποκλειστική του συνέντευξη σημειώνει ότι στόχος του είναι μέσα σε τρεις μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των γιατρών, ώστε να υπογραφούν νέες συμβάσεις.

Αποκαλύπτει επίσης στο HealthReport.gr ότι θα ανοίξει το σύστημα και στους νέους γιατρούς.
Ακολουθεί το απόσπασμα σχετικά με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και για τους νέους επαγγελματίες του κλάδου.

Ερ: Στις νέες συμβάσεις με τους γιατρούς. Τι μοντέλο συνεργασίας θα προτείνετε;

Την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με όλα τα άλλα θα ανακοινώσουμε και αυτό. Αλλά γενικά η σκέψη μας είναι να εισάγουμε πάρα πολλούς νέους γιατρούς. Η επιθυμία μας είναι οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν σε αυτήν τη χώρα και να προσφέρουν στην χώρα και στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θα προσπαθήσω πραγματικά να δώσω βήμα στους νέους. Η αγωνία μου και η εμπλοκή μου είναι οι άνθρωποι οι νέοι.

Γιατί έχω ανθρώπους κοντά μου που αντί να βλέπουν τα όνειρα τους μπροστά, βλέπουν κάτι που δεν έβλεπα εγώ στην ηλικία τους. Βλέπουν προβλήματα που θεωρούνται ανυπέρβλητα γι αυτούς. Συνεπώς η αγωνία μου είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι. Χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι.

Στόχος μας πάντως είναι και επιθυμία μου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους γιατρούς και να έχουμε νέες συμβάσεις.

Τι λέει για τις πληρωμές των γιατρών

Πάντως ο Σωτήρης Μπερσίμης στη συνέντευξή του στο HealthReport.gr σημειώνει ότι είναι έτοιμος να πληρώσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για δύο μήνες, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ερ: Επειδή είναι πολλοί γιατροί απλήρωτοι λόγω της μη παράτασης των συμβάσεων και περιμένουν το ΦΕΚ ή την ΠΝΠ, αυτό το θέμα πως θα ρυθμιστεί;

Όπως ανέφερα σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχα με την πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, αυτό το θέμα εξαρτάται από το υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι θα γίνει η απαραίτητη νομική διαδικασία , εμείς είμαστε έτοιμοι να τους καταβάλουμε και έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες να τους πληρώσουμε δύο μήνες

Ερ: Αυτό θα γίνει δηλαδή άμεσα; Μέσα σε πόσες μέρες; Γιατί οι άνθρωποι περιμένουν καιρό τα χρήματά τους.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Θα γίνει πάντως άμεσα με το που θα γίνει η διαδικασία . Εγώ μπορώ να απαντήσω οτιδήποτε το οποίο πραγματικά είναι στον άμεσο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που είναι λίγο πιο πολύπλοκες και απαιτούν τη συμμετοχή του υπουργείου.

Έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση. Δε χρειάζεται καν να πιέσω. Όλοι θέλουν να καταβληθούν τα χρήματα στους γιατρούς. Τόσο οι υπουργοί όσο και ο ΕΟΠΥΥ όσο και οι πάντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Τι θα αλλάξει στον ΕΟΠΥΥ ο νέος πρόεδρος Σωτ.Μπερσίμης! Όλες οι λεπτομέρειες

Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button