ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr, οι γιατροί προς ώρας φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να «στήσει» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους γιατρούς σε όλη τη χώρα είναι λιγοστές και δεν καλύπτουν την αρχική προκήρυξη. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Παράταση εξ ανάγκης για τις ΤΟΜΥ

Η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου υγείας με τις αιτήσεις είναι τουλάχιστον απογοητευτική, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.
Γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Γι αυτό με βάση όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να δοθεί παράταση μίας ή δύο εβδομάδων για την προκήρυξη, ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος στους γιατρούς να το σκεφτούν.

Στο διάστημα αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να στηριχθούν οι ΤΟΜΥ. Κάτι που άλλωστε συμβαίνει ήδη, καθώς όπως τονίζουν πηγές πολλοί γιατροί έχουν δεχθεί πιέσεις από στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ και να κλείσουν το ιατρείο τους.

Τα στοιχεία δείχνουν πάντως πως ούτε οι ιδιώτες γιατροί βάζουν λουκέτο στα ιατρεία τους για να εμπιστευτούν το εγχείρημα των ΤΟΜΥ που χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ, αλλά ούτε καν οι επικουρικοί γιατροί, όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι από τις 2.868 θέσεις που προκηρύχθηκαν για τις ΤΟΜΥ, οι 956 θέσεις αφορούν σε ιατρούς Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών σε ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας.
Επίσης 239 θέσεις αφορούν σε γιατρούς Ειδικότητας Παιδιατρικής.

UPDATE

Λίγες ώρες αργότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr ανακοινώνοντας παράταση για την προκήρυξη των ΤΟΜΥ αλλά με το επιχείρημα ότι λόγω του …μεγάλου ενδιαφέροντος των γιατρών δίνεται παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας: “Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράταση για τις αλλαγές στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άλλαξε

Γενικοί Γιατροί στις ΤΟΜΥ αλλά με άγνωστες συμβάσεις! Τι λέει ο κλάδος

Φύλλο και φτερό ο ΕΟΦ! Έρχεται πόρισμα φωτιά μετά από ελέγχους

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button