ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πυρά γιατρών κατά του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια! Οι αλλαγές που έβαλαν φωτιά

Στα κάγκελα είναι οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι, όπως της Αθήνας και της Πάτρας, για τις αλλαγές που φέρνει στο δημόσιο σύστημα το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Οι γιατροί είναι αντίθετοι καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες στη συνεργασία του κλάδου με το δημόσιο σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνονται οι συμβάσεις»

Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας που ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, και ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας καταδικάζει τις ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ζητάει εκ νέου, την πλήρη απόσυρσή του, καθώς όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας δεν υιοθέτησε καμία από τις πάγιες θέσεις του ιατρικού κόσμου, ενώ αντίθετα προσφέρει «ειδική» συλλογική σύμβαση-παγίδα με Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και Ιατρικούς Συλλόγους
«έχοντας σκοπό να εγκλωβίσει τους Συλλόγους στη μέγγενη της περικοπής του αριθμού των συμβάσεων στους ειδικούς ιατρούς, στη διαμεσολάβηση για εξασφάλιση της ελάχιστης κάλυψης ιατρού ανά ειδικότητα και για την άρση «κοινοπρακτικών λογικών» από τους ιατρούς, οι οποίοι αρνούνται να απασχολούνται με απαξιωτικούς όρους εργασίας».
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά πως θα μειωθεί ο αριθμός των συνεργαζόμενων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κάτι που θα ξεκινήσει με τις αλλαγές στις ειδικότητες: «Έρχεται μείωση των εξειδικευμένων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι πληροφορίες»

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας όπως και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι διαμαρτύρονται εκτός των άλλων για τις νέες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ καθώς προς ώρας δεν είναι καν γνωστοί οι όροι της σύμβασης, οι αμοιβές, το ωράριο ή οι υποχρεώσεις.

Γι αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ζητά μεταξύ άλλων:

H υπογραφή συλλογικής σύμβασης να γίνει με πραγματική διαβούλευση με σεβασμό στις αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές των θεσμικών οργάνων των ιατρών:

-Γενική συλλογική σύμβαση
-Πλήρης κατοχύρωση ιατρικού έργου (συνταγογράφηση, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, κλπ)
-Απαγόρευση χορήγησης φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή
-Καθολική ελεύθερη πρόσβαση και επιλογή του ασθενούς σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών ΠΦΥ
-Πλήρης αξιοποίηση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας
-Αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση του ιατρικού έργου
-Όχι στο gate keeping
-Ισότιμοι κανόνες μεταξύ δημόσιου / ιδιωτικού τομέα
-Ενίσχυση προϋπολογισμού ΠΦΥ
-Πλήρης χαρτογράφηση των υπαρκτών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα αμείβονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον Φθινόπωρο! Τι φέρνουν οι ΤΟΜΥ

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στη νέα Πρωτοβάθμια! Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button