ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Πότε αναλαμβάνει ο Θ.Γιαννόπουλος το ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα αλλάξει

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του Κέντρου Ελέγχου Και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο νέος πρόεδρος και πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος.

Εντός των 24ωρων ο υπουργός Υγείας θα αποστείλει τη σχετική υπουργική απόφαση προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και ο κ.Γιαννόπουλος θα αντικαταστάσει την απερχόμενη πρόεδρο Τζένη Κρεμαστινού.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος προτίθεται να προβεί άμεσα σε αλλαγές στη λειτουργία του φορέα ώστε να μετατραπεί σε ένα επιτελικό-επιχειρησιακό εργαλείο που θα συνδέει όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες με το ΕΣΥ.

Άλλωστε εκτιμάται πως περίπου 9 στα 10 προβλήματα που προκύπτουν στις υγειονομικές υπηρεσίες αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας που διαχειρίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως επιδημίες, λοιμώδη νοσήματα, ζητήματα καθαριότητας στις πόλεις π.χ. με την ύπαρξη τρωκτικών, κουνουπιών κ.α.

ΚΕΕΛΠΝΟ
ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος αναμένεται να εφαρμόσει επιδημιολογικά μοντέλα που σήμερα δεν έχουν υιοθετηθεί στη χώρα μας, ώστε να μπορεί εκτός των άλλων να γίνει ακριβής καταγραφή των κινδύνων από επιδημίες και να σχεδιαστούν νέες πολιτικές προστασίας.

Να σημειωθεί πως ο Θανάσης Γιαννόπουλος αποτελεί πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά η υποψηφιότητα του έγινε δεκτή και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button