ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά

Άδειασαν τα ταμεία του κράτους όπως φαίνεται και πλέον αδειάζουν και τα ταμεία των νοσοκομείων.
Με έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο Υγείας, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου υγείας στηριζόμενη σε παλαιότερη απόφαση του 2015, μεταφέρει τα χρήματα που έχουν τα νοσοκομεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με βάση το έγγραφο που διέρρευσε οι σχετικές οδηγίες αναμένονται εντός της ημέρας και τα ποσά που σήμερα υπάρχουν στα νοσοκομεία θα αφαιρεθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όμως το ζήτημα είναι πως με τα κονδύλια που διαθέτουν τα νοσοκομεία καλύπτονται βασικές ανάγκες όπως οι μισθοί όλου του επικουρικοί προσωπικού, η αγορά υλικού αλλά ακόμη και φαρμάκων.
Στην περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση παραμένει καταρχάς άγνωστο εάν το επικουρικό προσωπικό θα κάνει Πάσχα ή θα μείνει απλήρωτο.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο: 

Λεφτα νοσοκομείων

Επίσης άγνωστο είναι πως θα αγορασθούν βασικά υλικά του μήνα καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς πέρυσι με την πολιτικο-οικονομική κρίση είχαν αφαιρεθεί αντίστοιχα τα ποσά των νοσοκομείων.

Ο γνωστός συνδικαλιστής Πάνος Παπανικολάου μέλος του ΔΣ της Ένωσης ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει στο HealthReport.gr: «Επαναλαμβάνεται η απαράδεκτη κατάσταση της αφαίρεσης όλων των απαραίτητων πόρων από τις μονάδες υγείας αλλά και όλους τους δημόσιους οργανισμούς για την πληρωμή των δόσεων του ληστρικού χρέους σε βάρος της επιβίωσης του ελληνικού λαού».

Στο μεταξύ απάντηση δόθηκε όχι από το υπουργείο Υγείας αλλά από το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε ΕΔΩ πως απάντησε η κυβέρνηση συνολικά δεδομένου ότι “σηκώνονται” τα χρήματα και από άλλους φορείς: “Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!”

Ενδεικτικά να σημειωθεί πως ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας διαθέτει σήμερα 1,3 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη των βασικών αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Δείτε που διορίζονται τέσσερις νέοι Διοικητές σε νοσοκομεία!

Δείτε πως αυξάνονται οι εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ με το νέο ασφαλιστικό!

Το πρώτο οργανωμένο ΠΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας! Τι υπηρεσίες προσφέρει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button