ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στα νοσοκομεία! Έρχεται νέα τροπολογία για 24μηνες συμβάσεις

Εκεί που διαφήμιζε δεόντως ότι θα απομακρύνει τους εργολάβους καθαριότητας από τα νοσοκομεία, οι οποίοι να σημειωθεί ότι αφήνουν ακόμη και μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους τους οποίους αμείβουν με εξαιρετικά χαμηλά ποσά, τελικώς ανατράπηκαν τα σχέδιά της μάλλον λόγω ….βιασύνης.

Πριν λίγους μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άρον άρον απομάκρυνε με απόφασή της τις ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας από το ΕΣΥ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε αυτές να καταθέσουν αιτήσεις για να κάνουν ατομικές συμβάσεις.

Πράγμα που έγινε σε πολλά νοσοκομεία. Ωστόσο πολλές ιδιωτικές εταιρείες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ενώ υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από εργαζόμενους σε νοσοκομεία για την ποιότητα των ατομικών συμβάσεων αφού δεν εξασφάλιζαν μονιμότητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν είχε προβλεφθεί νομικά ότι πολλές εταιρείες μπορεί και να δικαιώνονταν στη δικαιοσύνη, πράγμα που έγινε. Έτσι είχαν ακόμη και συλλήψεις διοικητών νοσοκομείων. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε στα Τρίκαλα: “Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προσλήψεις καθαριστριών!”

Έτσι εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, είχε αρχίσει να αναζητά τρόπους επίλυσης του νέου προβλήματος.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Νέο νομοσχέδιο θα βγάζει εκτός ΕΣΥ εταιρείες καθαριότητας και σεκιούριτι!»

Γι αυτό και τον τελευταίο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργαζόταν διάφορους νομικούς τρόπους ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με το ygeionomikoi.gr να προωθηθεί τροπολογία με την οποία θα γίνονται 24μηνες συμβάσεις ατομικές με εργαζόμενους (έως το τέλος του 2018) όταν κρίνεται σκόπιμο ότι υπάρχει ανάγκη κάλυψης των υπηρεσιών.

Στη διαδικασία αυτή θα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος και όχι όπως πρόσφατα όπου προτεραιότητα είχαν μόνο όσοι προέρχονταν από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού. Μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι οι  συμβάσεις δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, καθώς αυτό θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου πράγμα που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το μνημόνιο ενώ θα επιβαρρύνονταν ακόμη περαιτέρω οι προυπολογισμοί των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρέδωσε ήδη σε εκπροσώπους εργαζομένων σε νοσοκομεία τη σχετική τροπολογία που θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο και θα προωθηθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλη την τροπολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι εταιρείες σεκιούριτι στα νοσοκομεία! Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Όλες οι προϋποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button