ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι χάνουν τελικά με το 4ο μνημόνιο οι νοσοκομειακοί γιατροί! Τα νέα κουρέματα

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, όχι μόνο δεν προκύπτει αύξηση των αποδοχών, αλλά σαφής μείωση. Όχι μόνο δεν αποκαθίστανται στο ελάχιστο οι απώλειες της τάξης του 45% των απωλειών των προηγούμενων αλλά προστίθενται και νέες μειώσεις.

Άλλωστε παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχείρησε να διαψεύσει τα νέα κουρέματα μέσω δηλώσεων και φίλα προσκείμενων συνδικαλιστικών κύκλων, η ουσία είναι ότι και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χάσουν μέρος των εισοδημάτων τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: “Ψαλιδίζουν και το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών με τρικ! Αναλυτικά παραδείγματα”

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς της ΕΙΝΑΠ:

I. Η αύξηση που δόθηκε στο νοσοκομειακό επίδομα ισοδυναμεί με τη μείωση του εισοδήματος από τη φορολογία του επιδόματος βιβλιοθήκης που μέχρι τώρα δεν φορολογούνταν.

II. Η γενική μείωση του αφορολόγητου για όλους από τις 8.500€ στις 5.500€ σημαίνει ότι ο κάθε γιατρός θα φορολογηθεί επιπλέον από ό,τι πριν, και μάλιστα με υψηλό συντελεστή, γιατί οι γιατροί θεωρούνται υψηλόμισθοι.

III. Η ενσωμάτωση του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό, που θα προκαλέσει πολύ μικρή αύξηση στις συντάξιμες αποδοχές, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες απώλειες που είχαμε από τις περσινές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που κατακρεούργησε τις εισφορές δεκαετιών στο ΤΣΑΥ.

IV. Το ότι οι αγροτικοί γιατροί εντάσσονται στο ειδικό μισθολόγιο και το ότι αυξάνεται το κονδύλι των εφημεριών κατά 6%, με την αυξημένη φορολογία, εξανεμίζεται κάθε «αύξηση».

Κουρέματα και στις γενικές δαπάνες υγείας

Όμως εκτός από τους μισθούς κουρεύονται και τα γενικότερα κονδύλια για την Υγεία και τα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των νοσοκομειακών γιατρών: «Κανείς δεν εξαιρείται από το 4ο μνημόνιο.

Ούτε και οι συνολικές δαπάνες υγείας στις οποίες –στο όνομα του «εξορθολογισμού δαπανών για την ιατρική περίθαλψη»- έρχεται νέα περικοπή 125 εκ.€ το 2017 και 188 εκ.€ σωρευτικά το 2018 με την ένταξη επιπλέον κατηγοριών δαπανών σε κλειστούς προϋπολογισμούς και τη μείωση των ανώτερων ορίων του «clow back».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα νέα κριτήρια

Αλλάζει το ωράριο και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ! Τι φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Νέοι αυστηροί έλεγχοι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση! Τι ετοιμάζεται

Η τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ κατά Πολάκη και Γεροβασίλη: «Καλύψατε παράνομες ενέργειες γιατρών»! Επιστολή φωτιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button