ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι ωράριο θα έχουν γιατροί και εργαζόμενοι στις νέες ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας!

Οι νέες ΤΟΜΥ, με βάση το φιλόδοξο σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα παρέχουν για περισσότερες ώρες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα. Ήδη οι πρώτες ΤΟΜΥ εγκαινιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό.

Το ωράριο των γιατρών στις ΤΟΜΥ

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των ΤΟΜΥ θα είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες ως εξής:
Από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00.

Στο διάστημα αυτό οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τις ΤΟΜΥ και να εξετάζονται από τους γιατρούς που έχουν επιλέξει.

Βέβαια κάποιοι γιατροί που θα απασχολούνται στο Σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, θα μπορούν να εργάζονται με αμοιβή και στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»

Το ωράριο του προσωπικού στις ΤΟΜΥ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το τακτικό ωράριο του λοιπού προσωπικού των ΤΟΜΥ, θα είναι οκτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες επίσης από τις 7:00 το πρωί έως τις 15:00 και από τις 14:00 μέχρι τις 22:00.

Ωστόσο διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας ότι το ωράριο θα μπορεί να τροποποιηθεί από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ, με κριτήρια ιδίως τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, τον αριθμό των εν λειτουργία Μονάδων στην περιοχή, αλλά μεταξύ άλλων και τις ανάγκες του πληθυσμού που καλύπτεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιες θα είναι οι αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνονται οι συμβάσεις

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στη νέα Πρωτοβάθμια! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button