ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το νέο ΠΕΔΥ φθάνει το 2017 και φέρνει τις ΤΟΜΥ!

Μπορεί αρχικά να είχε υπολογισθεί ότι οι αλλαγές στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα έρχονταν νωρίτερα, όμως όλα δείχνουν πως θα υπάρξει τουλάχιστον μια 6μηνη καθυστέρηση.
Εξάλλου το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αν όλα πάνε καλά, το Φθινόπωρο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής ότι οι πρώτες μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λειτουργήσουν εντός του 2017.

Οι σχεδιασμοί πάντως δεν αλλάζουν και το νέο ΠΕΔΥ θα ξεκινήσει την πιλοτική του λειτουργία από 4 πόλεις.
Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τα αγκάθια για την έναρξη του νέου ΠΕΔΥ αλλά και των νέων μονάδων που θα βρίσκονται στις γειτονιές και θα ονομάζονται ΤΟΜΥ, εστιάζονται στις μετακινήσεις προσωπικού.

Εξάλλου θα πρέπει να γίνει μετακίνηση των εργαζομένων με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν σε κάθε Μονάδα ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Εσωτερικών δεδομένου ότι α υπάρξει και εθελοντική κινητικότητα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για την κινητικότητα: «Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ταυτόχρονα δεν είναι ακόμη σαφές τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ καθώς στο νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί το Φθινόπωρο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις εργασιακές τους σχέσεις και προς ώρας δεν έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τι θα κάνει με όσους γιατρούς είχαν απολυθεί και επέστρεψαν με δικαστική απόφαση στο δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και τα ιατρεία τους! Όλες οι λεπτομέρειες

Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button