Άρχισαν οι καρατομήσεις στο Γ.Γεννηματάς! Απομακρύνθηκε η Διευθύντρια Νοσηλευτικής

Χωρίς λόγο και αιτία καρατομήθηκε εν μία νυκτί η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Γ.Ν. Γ. Γεννηματάς» Γ. Νταβώνη από τον διοικητή του νοσοκομείου Β. Κεκερή, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία Του ΕΣΥ ( ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ)

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καταγγέλλει την απροσχημάτιστη και παντελώς αναιτιολόγητη καρατόμηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τον διοικητή του νοσοκομείου, με μια διάτρητη απόφαση – όπως σημειώνει- που αποτελεί μνημείο κακοδιοίκησης, αυθαιρεσίας και διοικητικής ανεπάρκειας.

«Χωρίς να μπορεί να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα ο κ. Κεκερής,
ικανοποιώντας προφανώς τις ορέξεις συνδικαλιστικών φιλοκυβερνητικών (και μη) κύκλων, εξέδωσε μια παντελώς ανερμάτιστη απόφαση στην οποία δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις διοικητικές ικανότητες της κ. Γ. Νταβώνη, αλλά περιορίζεται στην αμήχανη αναφορά ξύλινων νομικών διατάξεων και μάλιστα αλληλοαναιρούμενων, προκειμένου να εκτελέσει μια άχαρη αποστολή δολοφονίας χαρακτήρων» τονίζει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

«Ο κ. Κεκερής, μάλιστα στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατάπτυστη πράξη του, μνημονεύει στην εν λόγω απόφαση, το άρθρο 30, παρ. 1α, του Ν 4369/2016, το οποίο όμως υπαγορεύει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που πράττει, δηλαδή απαγορεύει κάθε αντικατάσταση προϊσταμένων πριν από τις τυπικές κρίσεις» συνεχίζουν οι νοσηλευτές.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται η τακτική της καρατόμησης χωρίς προφανή αιτία. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στην Υγεία! Άγριες πιέσεις για απομάκρυνση στελεχών»

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου ο Διοικητής στην απόφαση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι».

Οι νοσηλευτές προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αλλά και σε κάθε άλλη ενέργεια, καθώς όπως υπογραμμίζουν: «η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του εν πολλοίς ορθού και δίκαιου νόμου 4369/2016, δημιουργεί τέτοια φαινόμενα διοικητικής αυθαιρεσίας και κομματικού ρεβανσισμού, ανοίγοντας την όρεξη σε κάθε είδους τρωκτικά του συστήματος να ανελιχθούν σε βάρος άξιων υπαλλήλων, και καλεί τον κ. Κεκερή να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική τούτη απόφαση».

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα