Ανοίγουν τις πόρτες τους οι ιδιωτικές ΜΕΘ στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

SOS εκπέμπουν καθημερινά τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης  κλινών Μονάδων Εντατικής θεραπείας αφού το σύστημα  υγείας διαθέτει 500 κρεβάτια ΜΕΘ και τα 150 κρεβάτια είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού!

Σύμφωνα με  στοιχεία του ΕΚΑΒ, δεν υπάρχει ημέρα που να μην περιμένουν ασθενείς σε ατέλειωτη ουρά προκειμένου  να βρεθεί κάποιο άδειο κρεβάτι Εντατικής στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι κλειστές κλίνες  δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο διάστημα ότι 52 διασωληνωμένοι ασθενείς περίμεναν σε διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων για να ένα κρεβάτι σε Εντατική τελικά το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), συμφώνησε με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διαθέσει 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ μέσω του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ο χρόνος υλοποίησης της δέσμευσης αυτής!

Όσο αφορά το ημερήσιο νοσήλιο στις  ιδιωτικές ΜΕΘ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε να το  επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία πάντα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Πάντως από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης εξέφρασε την ” ικανοποίηση του γιατί η συνάντηση που είχε με την ΠΕΙΚ έγινε σε καλό κλίμα και είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πόσα χρήματα θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ έως το 2018 για γιατρούς, νοσηλείες, εξετάσεις!

Πληρώνονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα καταβληθούν 3 μήνες

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα