Ξεκινούν και πάλι οι συζητήσεις για μεγάλες εκπτώσεις στα ακριβά φάρμακα! Ποια μπαίνουν στο στόχαστρο

Γενναίες εκπτώσεις σκοπεύει να εξασφαλίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr– για τα ακριβά φάρμακα όπως αυτά για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα Ογκολογικά κ.α. για τα οποία ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις.

Άλλωστε οι φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν ακριβά φάρμακα για διάφορες κατηγορίες ασθενειών, έχουν παραδώσει ήδη από τα τέλη Ιουλίου τους φακέλους με όλα τα στοιχεία των σκευασμάτων.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας, το υπουργείο Υγείας επιδιώκει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr να κατορθώσει να πετύχει ανάλογα κουρέματα στις τιμές. Διαβάστε ΕΔΩ τι επετεύχθη στα φάρμακα της Ηπατίτιδας: «Φάρμακα για Ηπατίτιδα C για όλους τους ασθενείς ακόμη και από πρώιμο στάδιο! Συμφωνία ΕΟΠΥΥ – φαρμακευτικές»

Ποια φάρμακα ακολουθούν

Ήδη έχει ανοίξει η διαδικασία για τα φάρμακα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας καθώς και για ορισμένα ογκολογικά, όπως είναι αυτά για το μελάνωμα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν παραδώσει ήδη τους φακέλους με την παρουσίαση των προϊόντων τους, ενώ ακολουθεί και το στάδιο των προσφορών όπου θα δοθούν οι εκπτώσεις από κάθε φαρμακοβιομηχανία ξεχωριστά.

Θεωρητικά η διαδικασία είναι εμπιστευτική παρότι επισήμως και… ανεπισήμως διαρρέονται τα ποσοστά των εκπτώσεων που έχουν επιτευχθεί όπως στην περίπτωση των φαρμάκων για την Ηπατίτιδα.

Πάντως ταυτόχρονα με τη διαδικασία που ακολουθείται για τα φάρμακα της Σκλήρυνσης Κατά Πλακάς και για το μελάνωμα, θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις για τη μυελογενή λευχαιμία αλλά και διάφορα ογκολογικά, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές των ακριβών φαρμάκων, προβλέπονται και στο νέο μνημόνιο που υπεγράφη πρόσφατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγουν οι φάκελοι 4500 γιατρών για μίζες από φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες

Ξεκινούν τα παζάρια για τα φάρμακα της Σκλήρυνσης! Στα κάγκελα οι ασθενείς

Ξεκινούν τα παζάρια για τις τιμές των φαρμάκων μετά το νέο μνημόνιο! Όλες οι πληροφορίες

Φαρμακοποιοί κατά Φαρμακοβιομηχανιών για τα φάρμακα χωρίς συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ)!

Φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην χώρα ελεύθερα και για τους Έλληνες ασθενείς! Νέα εγκύκλιος!

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα