ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού λόγω κορονοϊού- Τι προβλέπει διάταξη

Μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται όλες οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών αλλά και άλλων εργαζομένων του τομέα της υγείας που έληγαν, λόγω covid-19.
Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία του Οργανισμού διασφάλισης Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας (ΟΔΙΠΥ), περιλαμβάνει και σειρά ρυθμίσεων που σχετίζονται κυρίως με τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται παράταση και στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο το υπουργείο Υγείας, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στη Βουλή, προβλέπεται ότι: «Παρατείνονται όλες οι ενεργές συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορέων των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ωστόσο διευκρινίζεται στην τροπολογία ότι η παράταση αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η σχέση εργασίας τους, καθώς το επικουρικό προσωπικό συνήθως εργάζεται με συμβάσεις 24 μηνών.
Όπως αναφέρεται: «Ρητά ορίζεται ότι η εν λόγω παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές».

Βέβαια από την άλλη με ρύθμιση που προωθήθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, το επικουρικό προσωπικό μπορεί να μετακινηθεί με διαδικασίες εξπρές σε άλλες δομές υγείας για την κάλυψη αναγκών λόγω κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Μετακινήσεις εξπρές στο επικουρικό προσωπικό λόγω κορονοϊού- Τι προβλέπει νομοσχέδιο»

Οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν έως το τέλος του χρόνου και μπορεί να ξεκινούν από έναν μήνα και να φθάσουν έως και τους τέσσερις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button