ΆρθραΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020!

Επίσημη μορφή παίρνει μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, το επίδομα γέννας το οποίο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ και αφορά περίπου το 90% των οικογενειών.

Πράγμα που είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: «Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κανένα επίδομα δεν καταργείται! Τι ανακοίνωσε για τα άτομα με αναπηρία»

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Στις αναπτυξιακές και κοινωνικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή περιλαμβάνονται μέτρα για το 2020 όπως:

Χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020, με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν το 90% των οικογενειών.
-Μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13% των ειδών βρεφικής ηλικίας και των κρανών ασφαλείας.

Μείζον πρόβλημα

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια εντείνεται το δημογραφικό πρόβλημα αφού με βάση εκτιμήσεις, πλέον οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Υπολογίζεται ότι ετησίως γεννιούνται πια 95.000 παιδιά (από 100.000 που ήταν πριν λίγα χρόνια), ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τις 100.000.

Δεν είναι τυχαίο ότι Ελλάδα θεωρείται πλέον γερασμένη χώρα, καθώς το 22% σχεδόν των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών, ενώ στο 3,5% φθάνει το ποσοστό όσων είναι άνω των 85 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντολή Κοντοζαμάνη στα νοσοκομεία για κατάργηση θέσεων ειδικευόμενων γιατρών! Απλήρωτοι οι εξειδικευόμενοι

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για προσλήψεις και συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Αναλαμβάνουν 800 νέοι γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button