Κικίλιας προς Διοικητές ΥΠΕ: «Προτεραιότητά σας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Οι Διοικητές των ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας σε παλαιότερη συνάντηση προ πανδημίας (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ευρεία σύσκεψη εργασίας με τους διοικητές και τους υποδιοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών είχε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο νέος υπουργός έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει καθώς η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την νέα ΠΦΥ είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της νέας ηγεσίας. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από την αρχή! Τι σχεδιάζουν Κικίλιας Κοντοζαμάνης

Αμέσως μετά ο κ. Κικίλιας ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα οποία εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων και προσωπικού. Επίσης κατέστησε σαφές πως η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια οφείλει να καταρτίσει τους στόχους της με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

 

Παράλληλα ο νέος υπ. Υγείας ζήτησε από τους Διοικητές των ΥΠΕ να αποτυπώσουν τις προτεραιότητες των περιφερειών & τις οικονομικές ανάγκες, θέτοντας ως βασικούς άξονες την Α’ βαθμια περίθαλψη & την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας και τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η κυβερνώσα παράταξη έχει σχεδιάσει ήδη το νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας, ώστε να λειτουργήσει άμεσα και θα βασίζεται, προς ώρας τουλάχιστον, στις υπάρχουσες δομές, ενώ κυρίαρχο ρόλο αναμένεται να παίξουν οι ιδιώτες γιατροί.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Γυναίκα Αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ! Ποια είναι η επικρατέστερη

Β. Κικίλιας: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το «λουκέτο» στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σάμου

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα