Health Report ΠαρασκήνιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τουρκικά και Αγία Σοφία καθυστέρησαν τον ανασχηματισμό…

Έκδηλη είναι πια η αγωνία στα στελέχη της κυβέρνησης για τον εδώ και καιρό φημολογούμενο ανασχηματισμό. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν την περασμένη εβδομάδα αλλά λόγω της κρίσης με την Τουρκία και την Αγία Σοφία, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να δώσει παράταση στα σχέδιά του.

Η απόφαση αυτή βέβαια κάνει τους υπουργούς να κάθονται ακόμη περισσότερο σε αναμμένα κάρβουνα ειδικά εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τις καρέκλες τους και ο ανασχηματισμός θα τους βρει αλλού. Πάντως αν είναι να γίνει ανασχηματισμός αυτό θα πρέπει να είναι αυτήν την εβδομάδα ή μετά από Σεπτέμβριο, έλεγαν στο HealthReport.gr πηγές που κινούνται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο μεταξύ όμως έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν και πάλι ονόματα αλλά και σενάρια για το τι θα γίνει στο υπουργείο Υγείας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του ο Βασίλης Κικίλιας είναι 50-50. Παρότι βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός επιδιώκει (εδώ και καιρό βέβαια) να τον μετακινήσει.

Άγνωστο παραμένει εάν θα το πράξει τελικά, ή θα υπερισχύσει το σενάριο που τον θέλει να παραμένει αλλά να τοποθετείται δίπλα του πρόσωπο με γνώση στον τομέα της υγείας που θα κληθεί να «τρέξει» το νέο ΕΣΥ. Στο σενάριο αυτό το υπουργείο Υγείας ενισχύεται με αναπληρωτή υπουργό που θα δίνει λόγο απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, περιγράφουν απολύτως αξιόπιστες πηγές στο HealthReport.gr.
Άλλωστε η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια στον τομέα της Yγείας που εξασφαλίστηκαν από την Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button