Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό από σήμερα σε γιατρούς και νοσηλευτές που επιστρέφουν από άδεια

Υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο για τον κορονοϊό θα υποβάλλονται από σήμερα όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από κανονική άδεια.Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κορονοϊός: Νέος φόβος για μετάδοση μέσα στα νοσοκομεία μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια που απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), προβλέπεται να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR και στόχος είναι η προστασία του ΕΣΥ από τη διασπορά της νόσου.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο ΕΣΥ επανασήμανε συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ γιατρών στο  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αποτέλεσμα να μην γίνονται τακτικά ιατρεία σε δύο κλινικές: την ΩΡΛ και την Αγγειοχειρουργική.

Εξάλλου σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας (ΠΟΕΔΗΝ), 13 εργαζόμενοι στο σύστημα γιατροί και προσωπικό, έχουν ασθενήσει την τελευταία εβδομάδα και συνολικά 413 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα