ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ – Πότε λήγει η προθεσμία

Την 1η Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία

Ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ καθώς και των εργαζομένων στο ΕΣΥ κατά του κορονοϊού.

Και αυτό γιατί όπως έχει γίνει γνωστό όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, θα τεθούν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας.

Και για του λόγου του αληθές ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαμήνυσε πως όσοι εργαζόμενοι δεν θα εμβολιαστούν θα τεθούν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «πρέπει όλοι, κυβέρνηση και πολίτες, να δείξουμε τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις του: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από 16 Αυγούστου επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων-μονάδων φροντίδας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα ποσοστά εμβολιασμών

Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Υγείας μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 88% των γιατρών του ΕΣΥ, το 74% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 72% του λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκτιμούν ότι περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα οι περισσότεροι αναφέρουν οι ίδιες πηγές θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά συχνά τους αποτρέπουν οι θεράποντες ιατροί καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πάντως οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση, τονίζουν πως η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα προκαλέσει μπλακ άουτ στα νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button