Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Τι ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση

Ηλικιωμένα άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας, όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και οι υγειονομικοί συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών οι τρεις κατηγορίες των συμπολιτών μας θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση για να προστατευθούν.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Οι άνω των 60 ετών

Ήδη πάντως η τρίτη δόση χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους ενώ ακολουθούν άμεσα και οι άλλες 3 κοινωνικές ομάδες που ανακοινώθηκαν.

Σε ότι αφορά τους ηλικιωμένους, η ομάδα άνω των 60 ετών έχει τα κριτήρια που δείχνουν ότι χρειάζεται ενίσχυση με τρίτη δόση, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου. Εξήγησε ότι τα αντισώματα μειώνονται 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό γι αυτό προτείνεται να γίνει η τρίτη δόση.

Σε όλους τους υγειονομικούς πάντως συστήνεται να γίνει η τρίτη δόση 6 με 8 μήνες μετά τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Πάντως η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο καθώς λόγω της ηλικίας, μειώνονται τα αντισώματα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ηλικίες 60 ετών – 79 ετών είναι εκείνοι που σε ποσοστό 59,02% βρίσκονταν στις ΜΕΘ, ενώ οι θάνατοι αφορούν στις ηλικίες αυτές το 48%/

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα