Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι – Νέες οδηγίες από το CDC

Ποιες ομάδες θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο για τον κορονοϊό βάση νέων οδηγιών του CDC

Νέες οδηγίες εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) των ΗΠΑ για τις ομάδες του πληθυσμού που θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) ψήφισαν υπέρ της πρότασης να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας μακροχρόνιας παραμονής στα πρώτα στάδιο διάθεσης του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, με τον όρο υγειονομικοί χαρακτηρίζονται τα άτομα που υπηρετούν στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από το αν αμείβονται, και έχουν την πιθανότητα άμεσης ή έμμεσης έκθεσης σε ασθενείς ή μολυσματικά υλικά.

Στην έκτακτη δημόσια συνεδρίαση της A.S.I.P την 1 Δεκέμβρη του 2020 παρατέθηκαν στοιχεία που δικαιολόγησαν σε σημαντικό βαθμό την απόφαση αυτή. Αναλυτικότερα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2020 διαγνώστηκαν με τον ιό 243.000 υγειονομικοί και 858 κατέληξαν.

Ταυτόχρονα, οι ένοικοι και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας αποτελούν το 6% των διεγνωσμένων μολύνσεων στις Η.Π.Α αλλά συνιστούν το 40% των συνολικών θανάτων.

Οι επόμενες ομάδες του πληθυσμού που θα κάνουν το εμβόλιο

Οι επόμενες ομάδες πληθυσμού που θα εμβολιαστούν είναι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες απαραίτητες για τη εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων που δεν είναι δυνατή η τηλε-εργασία:

όπως οι εργαζόμενοι στους τομείς της ενέργειας,

του ηλεκτρισμού,

του ύδατος, των λυμάτων,

της φροντίδας των παιδιών, της παραγωγής τροφίμων,

της γεωργίας και κτηνοτροφίας,

μεταφορών και

έπειτα ενήλικοι αυξημένου κινδύνου και οι άνω των 65 ετών.

Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι αναγκαίοι καθώς οι αρχικές δόσεις όποιου εμβολίου εγκριθεί από τον FDA θα είναι περιορισμένες για κάποιους μήνες.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα