Κορονοϊός: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων στα τέλη Αυγούστου μετά τις διακοπές

Τι μέτρα εξετάζονται

Υπ’ ατμόν είναι ήδη οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι υγειονομικές αρχές, καθώς αναμένουν ότι στο τέλος Αυγούστου είναι πιθανό να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων με την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές.
Κάτι που άλλωστε είχαν προβλέψει εδώ και καιρό αρκετοί επιστήμονες της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Νησιά χωρίς μέτρα

Εξάλλου οι ειδικοί καταγράφουν ήδη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρώντας τον χάρτη σε καθημερινή βάση.
Τα προβλήματα εντοπίζονται ήδη στα νησιά που παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο αφού σύμφωνα και με τους ελέγχους που έχουν κάνει ειδικά κλιμάκια, τα μέτρα δεν τηρούνται πλήρως σχεδόν σε κανένα νησί. Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς μάσκα δεν χρησιμοποιείται ούτε στην εστίαση που είναι υποχρεωτική.
Γι’ αυτό και οι επιστήμονες εκτιμούν όπως είχαν προβλέψει, ότι στο τέλος Αυγούστου οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι από διακοπές, ο κορονοϊός θα «σαρώσει» και πάλι τη χώρα με τον κίνδυνο να μπλοκάρει το ΕΣΥ.
Και το ζήτημα είναι ότι οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν δραματική μείωση, με συνέπεια να μην αυξάνεται η συνολική προστασία του πληθυσμού.

Τα mini lockdown

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως η χώρα δεν μπορεί να κλείσει ξανά, ετοιμάζεται σχέδιο για mini lockdown κυρίως στις μεγάλες πόλεις και στην Αττική όπου και θα επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές.
Τα μέτρα που εξετάζονται θα είναι παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται σήμερα στα νησιά με περιορισμό της κυκλοφοριας τη νύχτα αλλα και μέτρα στην εστίαση.
Ήδη έχει εξετασθεί στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά στα αστικά κέντρα, να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στην εστίαση αλλα ακόμη και επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από Σεπτέμβριο αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

H R:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα