Ο πύργος της Βαβέλ με τα ράντζα στα νοσοκομεία – Ο ρόλος των κρατημένων κρεβατιών και η απόφαση Μαξίμου

Γιατί εμφανίζονται ράντζα στα νοσοκομεία. Η απόφαση Μαξίμου λόγω των εκλογών

Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση να εξαφανίσει τα ράντζα από τα νοσοκομεία εξαιτίας και των εκλογών αλλά και όλης της αρνητικής δημοσιότητας που έλαβε το θέμα το τελευταίο διάστημα.
Ήδη τα ράντζα από τον Ευαγγελισμό έχουν εξαφανιστεί με την ενεργοποίηση του ΝΙΜΤΣ το οποίο θα παραχωρεί κοντά 50 κρεβάτια για να μετακινούνται οι ασθενείς που δεν έχουν βρει κρεβάτι.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η Διοίκηση του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr εδώ και περίπου έναν χρόνο είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να συμβάλει το ΝΙΜΤΣ, αλλά δεν εισακούστηκε λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν από τους στρατιωτικούς.

Από την άλλη, στη μάχη μπαίνουν και ιδιωτικές κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται οι ασθενείς που είναι σε ράντζα. Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι ξεκίνησαν τα ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ανησυχία και η παρέμβαση Μαξίμου για τα ράντζα

Όμως δεν κινητοποιήθηκαν τυχαία όλοι οι αρμόδιοι για να εξαφανιστούν τα ράντζα. Σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr η εικόνα του ΕΣΥ προκάλεσε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ενεργοποιήσει τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κωτσιόπουλο προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ λόγω των εκλογών.
Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα στα νοσοκομεία ανήκει στην Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

ΦΩΤΟ αρχείου

Ταυτόχρονα με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – ενεργοποιήθηκε για την επίλυση του προβλήματος ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, παρότι τα νοσοκομεία δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες όπως πληροφορείται το HealthReport.gr, οι συσκέψεις ήταν συνεχείς αλλά και …διαφορετικές. Άλλες συσκέψεις πραγματοποιούνταν από τους Πλεύρη – Κωτσιόπουλο, άλλες από την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και άλλες από τον γενικό Γραμματέα, ώστε να βρεθεί λύση.

Τα αίτια για τα ράντζα

Βέβαια το πρόβλημα όλα δείχνουν πως θα επανεμφανιστεί αφού οι λύσεις που δόθηκαν δεν είναι μόνιμες. Και οι αιτίες εστιάζονται στη γενικότερη διαχείριση των κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, τις οποίες σε κάποιες κλινικές διαχειρίζονται οι ίδιοι οι γιατροί και όχι κεντρικά η διοίκηση ή το υπουργείο Υγείας.

Είναι άλλωστε γνωστό το φαινόμενο να κρατιούνται άδεια κρεβάτια για να νοσηλευθούν οι δικοί τους ασθενείς που αποτελούν τακτικά και όχι έκτακτα περιστατικά, την ώρα όμως που άλλοι ασθενείς λιώνουν στα ράντζα και τους διαδρόμους.

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους τους υπουργούς των τελευταίων ετών αλλά ουδείς έχει λάβει δραστικά μέτρα, με συνέπεια να συνεχίζεται το νοσηρό φαινόμενο με τα ράντζα.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα