Υπουργείο Υγείας: Αναζητούνται στελέχη για νέα task force – Οι επαφές Χρυσοχοΐδη

Ειδικό team συμβούλων ετοιμάζει η νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας πριν τις αλλαγές που θα ξεκινήσουν στο ΕΣΥ

copyright: pexels

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα ομάδα συμβούλων, μία νέα task force δηλαδή, η οποία θα αναλάβει να συμβουλεύει τον υπουργό για τις επικείμενες αλλαγές στην Υγεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο HealthReport.gr ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με στελέχη της αγοράς υγείας, πανεπιστημιακούς αλλά και γνώστες του αντικειμένου, προκειμένου να τον συμβουλεύουν στις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει.

Στο πλαίσιο αυτό όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές, ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να δημιουργήσει μία κλειστή ομάδα εμπειρογνωμόνων με τους οποίους θα συνομιλεί καθημερινά πριν την προώθηση των αλλαγών.

Ήδη γνωστά πρόσωπα της αγοράς υγείας έχουν περάσει το κατώφλι της οδού Αριστοτέλους έχοντας μια πρώτη επαφή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δίνοντάς του μάλιστα και σημαντικές συμβουλές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήδη επιχειρεί – αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr – να συνθέσει την task force που θα αποτελείται τόσο από πρόσωπα που θα γνωρίζουν από νοσοκομεία, όσο και από φάρμακα και προμήθειες.

Προς ώρας πάντως δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη τις προθέσεις του ενώ υπάρχουν και στελέχη με τα οποία έχει συναντηθεί και τα οποία φέρονται να μη συμφωνούν με την πολιτική που θα ακολουθήσει και αρνήθηκαν να ενταχθούν σε μία κλειστή ομάδα, λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Αλλαγές σε έξι μήνες από το υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ οι όποιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο σύστημα Υγείας δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του Φθινοπώρου. Όπως έλεγαν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να περιμένει για τους επόμενους 6 μήνες πριν προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του συστήματος αφού περιμένει να δει πρώτα πως θα πρέπει να διαμορφώσει την αύξηση του ΑΕΠ για την Υγεία αλλά και τα επενδυτικά προγράμματα της Ευρώπης.

Παρότι ήδη ανακοινώνονται από την κυβέρνηση κάποια μέτρα, αυτά δεν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό οι επόμενοι 6 μήνες πρόκειται να περιλαμβάνουν κυρίως ζητήματα διαχείρισης στην Υγεία, ενώ επιδιώκεται με κάθε τρόπο να λυθούν κάποια βασικά προβλήματα στα νοσοκομεία όπως είναι τα ράντζα και οι αναμονές στις λίστες χειρουργείων, ώστε οι πολίτες να δούνε άμεσα βελτιωμένη εικόνα.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα