Υπουργείο Υγείας: Ποιοι γιατροί μπορούν να κάνουν botox και υαλουρονικό οξύ – Νέα εγκύκλιος

Διευκρινήσεις δίνει το υπουργείο Υγείας σχετικά με την χορήγηση botox και υαλουρονικού οξέος

copyright: pexels

Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε τις έξι ειδικότητες των γιατρών που επιτρέπεται να κάνουν botox και υαλουρονικό οξύ.

Αναλυτικότερα σε εγκύκλιό του ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή θεραπειών βοτουλινικής τοξίνης (π.χ. Botox) και υαλουρονικού οξέος».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το τελευταίο διάστημα τόσο η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία όσο και οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν δεχθεί διαμαρτυρίες και δεκάδες αναφορές για παράνομη και επικίνδυνη άσκηση ιατρικών αισθητικών επεμβάσεων από «επαγγελματίες» ομορφιάς .

Υπουργείο Υγείας: Η γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ

Στην εγκύκλιο αφού επισημαίνεται πως πρόκειται για γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):

Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής

Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας

Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα