ΆρθραΔημοφιλήΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έτοιμο το νέο «κούρεμα» στους μισθούς στα νοσοκομεία! Τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι

Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο φαίνεται πως είναι έτοιμο και θα φέρει μαζί του και άγρια κουρέματα, ενώ όσοι υπολόγιζαν σε αυξήσεις μάλλον θα πρέπει να επαναϋπολογίσουν τα οικονομικά τους. Άλλωστε κυβέρνηση και τρόικα έχουν άλλα σχέδια…

Οι νέες μειώσεις στις τσέπες των εργαζομένων θα έρθουν μέσω του παγώματος των μισθών αφού δεν προβλέπονται αυξήσεις ενώ πολλοί θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη και χρόνια 5, 10 ή και περισσότερα για να εξελιχθούν οικονομικά. 

Οι αλλαγές που έρχονται προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι οι μισθοί θα παραμείνουν παγωμένοι έως ότου ο μισθός που προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο, να φτάσει στο μισθό που λαμβάνει σήμερα. Όσο για τα πριμ παραγωγικότητας  αυτά μάλλον προβλέπονται για … “λίγους και εκλεκτούς”, αφού αποκλείεται μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Όπως είχε γράψει σε εκτενές ρεπορτάζ του το HealthReport.gr από το καλοκαίρι, οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των μισθών θα επιφέρουν και σημαντικές μειώσεις. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ και όλες τις πληροφορίες: «Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αποδοχές με βάση την παραγωγικότητα!».

Τα κακά μαντάτα επιβεβαιώνονται καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί άμεσα το νέο μισθολόγιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής θα αποσυνδέσει το μισθό των υπαλλήλων με το βαθμολόγιο και η όποια αύξηση θα συνδέεται με τα χρόνια υπηρεσίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση μισθολογική για όσους έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και για όσους έχουν ακολουθήσει την υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα για τις κατηγορίες υπαλλήλων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 13 μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία θα αποδίδουν ωριμάνσεις στους βασικούς μισθούς ανά τριετία.

Αντίστοιχα, για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 19 μισθολογικά κλιμάκια που θα αποδίδουν αυξήσεις ανά διετία. Με τη διαφορά ωρίμανσης των μισθών επιτυγχάνεται το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ προσοντούχων και εργαζομένων με χαμηλότερα προσόντα που έχουν ζητήσει οι δανειστές.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν δεχθεί πολλά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια στις τσέπες τους με τα συνεχή κουρέματα ενώ ακόμη και οι υπερωρίες πληρώνονται με καθυστέρηση λόγω οικονομικής στενότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αποδοχές με βάση την παραγωγικότητα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button