ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ! Νέα τροπολογία

Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ! Πλέον όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις, μέχρι την ηλικία των 67 χρόνων.

Αναλυτικότερα τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας παύει να ισχύει πλέον αυτός ο περιορισμός βάση του οποίου για να εγγραφεί κανείς στους καταλόγους και να γίνει επικουρικός γιατρός έπρεπε να είχε λάβει τον τίτλο ειδικότητας 10 χρόνια πριν.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογία της τροπολογίας η οποία φέρνει την υπογραφή του αν. υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής στους καταλόγους σε περισσότερους γιατρούς για την κάλυψη περισσότερων θέσεων, βάσει των αυξημένων αναγκών του δημοσίου συστήματος υγείας.

Πάντως αναμένεται πως στο τέλος του έτους (31.12.2018) αλλά και έως τον Ιανουάριο του 2019, να «χηρέψουν» κι άλλες θέσεις στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, ενώ και τους προηγούμενους μήνες είχαν αποχωρήσει πολλοί επικουρικοί λόγω των συμβάσεων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδειάζουν τα νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς! Πότε και πόσοι αποχωρούν

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια

Με ειδική μοριοδότηση επικουρικοί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ!

Αυξάνονται οι απλήρωτες εφημερίες στα νοσοκομεία και οι απλήρωτοι επικουρικοί γιατροί! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button