Ειδήσεις Υγείας

Γρίπη vs Koινό Κρυολόγημα: Ποιες είναι οι διαφορές;

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ γρίπης και κρυολογήματος. Άλλωστε τα συμπτώματα μοιάζουν.

Μάθετε ποιες είναι οι διαφορές:

Το κοινό κρυολόγημα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, ρινική καταρροή και πυρετό.

Αν και υποχωρούν συνήθως μέσα σε 7-10 ημέρες, ορισμένα, ωστόσο, μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες επισημαίνουν οι επιστήμονες της mayo clinic.

Δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, παρά μόνο για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του. Υπολογίζεται ότι οι ενήλικες εμφανίζουν 2-3 κρυολογήματα το χρόνο, ενώ τα παιδιά από 6 έως 12.

Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται περιλαμβάνουν μυϊκούς πόνους (μυαλγίες), αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλο και απώλεια ορέξεως.

Επίσης ο βήχας που προκαλεί το κρυολόγημα είναι συνήθως ήπιος σε σύγκριση με το βήχα της γρίπης. Ωστόσο ένας αριθμός των ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα μπορεί παρ’ όλα αυτά να μην παρουσιάσει συμπτώματα.

Γρίπη

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η γρίπη προκαλεί πνευμονία, που μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Η γρίπη μεταδίδεται μέσω του αέρα και του φτερνίσματος,  από σάλιο, περιττώματα και αίμα. Οι μολύνσεις επίσης συμβαίνουν με επαφή με αυτά τα σωματικά υγρά ή από επαφή με μολυσμένες επιφάνειες. Η ανάρρωση διαρκεί για περίπου μία με δύο εβδομάδες, ωστόσο μπορεί να αποβεί μοιραία σε αδύναμα άτομα και χρόνια αρρώστους.

Σημάδια SOS

Πόνοι στο σώμα, ειδικά στις αρθρώσεις και τον λαιμό
Βήχας και φτέρνισμα
Έντονο αίσθημα ψύχους και πυρέτο
Εξάντληση
Πονοκέφαλος
Καταρροή στα μάτια
Βουλωμένη μύτη
Ναυτία και εμετός
Κόκκινα μάτια, δέρμα, στόμα, λαιμός και μύτη.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλεύεστε το θεράποντα ιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες για την περίπτωσή σας οδηγίες και συμβουλές!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button