ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Δείτε ποια ακριβά φάρμακα θέλουν έγκριση από ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ! Όλη η λίστα

Συγκεκριμένα με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, 48 φάρμακα υψηλού κόστους για να χορηγηθούν σε ασθενείς θα πρέπει να λάβουν προηγουμένως έγκριση από την Επιτροπή Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθήνας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έκδοση του νέου καταλόγου με τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ η λεγόμενη θετική λίστα.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, τα φάρµακα που θα εξετάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης τους και αφορούν σε εκτέλεση συνταγών στα φαρµακεία του Οργανισµού θα είναι:

Φάρμακα ΕΟΠΥΥ

Τα φάρµακα για την ηπατίτιδα C του παραπάνω πίνακα θα εξακολουθήσουν να εξετάζονται από την Επιτροπή Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθήνας.

Ταυτόχρονα από την Επιτροπή Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους της Αθήνας «περνούν» και τα ραδιοφάρµακα, τα φάρµακα εξωτερικού που αφορούν σε ατοµικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές και όσα αφορούν στις διατάξεις της Υ.Α. 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013) σχετικά µε αποζηµίωση φαρµάκων που εισάγονται µε έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρµόδια επιτροπή ή τη λήξη της ενδεδειγµένης περιόδου θεραπείας.

«Οι περιπτώσεις που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους µπορούν να τροποποιηθούν µε απόφαση του Προέδρου του Οργανισµού» επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Όμως χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του Οργανισμού αλλά με το πράσινο φως του ΕΟΦ θα χορηγούνται τα σκευάσματα εκτός ενδείξεων, στις περιπτώσεις δηλαδή που δεν υπάρχει άλλη θεραπεία και επιλέγεται μία υπάρχουσα που έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button