ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διορθώνει άρον άρον τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ με τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών! Τι αλλάζει

Άρον άρον διορθώνει τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ -που προκάλεσε σάλο στον ιατρικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες -καθώς στο φάκελο με τον οποίο θα υπέβαλαν τις οικονομικές τους απαιτήσεις από τον Οργανισμό, ανέγραφε όλα τα προσωπικά τους δεδομένα καθώς και το ακριβές ποσό που ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Η …γκάφα ήρθε στο φως τη δημοσιότητας μετά από αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr και προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, εκνευρισμό τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στο υπουργείο Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και τις λεπτομέρειες που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Στον αέρα προσωπικά δεδομένα των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ειδικότερα με βάση τις αρχικές οδηγίες του Οργανισμού προς τους γιατρούς, έπρεπε στον φάκελο με τον οποίο θα έστελναν όλα τα δικαιολογητικά και τα παραστατικά για να πληρωθούν για υπηρεσίες που παρείχαν, να επικολλήσουν και μία ετικέτα από το Ε-ΔΑΠΥ στην οποία όμως αναγράφονταν…φαρδιά πλατιά και το χρηματικό ποσό που ζητά ο κάθε γιατρός.

Δείτε παρακάτω το αυτοκόλλητο

ΕΟΠΥΥ παλαιά ετικέτα

Όμως οι καταγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή καθώς όλα τα στοιχεία των γιατρών ήταν σε κοινή θέα. Άλλωστε ο φάκελος των γιατρών θα ταξιδέψει με το ταχυδρομείο ή μέσω courier με αποτέλεσμα να είναι εμφανή τα στοιχεία τους σε οποιονδήποτε παραλάβει ή διακινήσει το φάκελο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ειδικά στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

Με νέες του οδηγίες όμως ο ΕΟΠΥΥ που απέστειλε προς όλους τους παρόχους, διορθώνει το λάθος και αφαιρεί από την ετικέτα το χρηματικό ποσό.

Δείτε παρακάτω τη νέα εκδοχή με τις νέες οδηγίες.

ΕΟΠΥΥ Ετικετα

Παράλληλα ο Οργανισμός απέστειλε λεπτομερείς οδηγίες, αλλά και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των παρόχων για το πώς ακριβώς θα πρέπει να υποβάλλουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις τόσο ηλεκτρονικά όσο και με το ταχυδρομείο.

Εξάλλου ο ΕΟΠΥΥ γίνεται πλέον ηλεκτρονικός και όλες οι υποβολές θα γίνονται μέσω διαδικτύου παρότι χρησιμοποιείται ακόμη και η έντυπη εκδοχή. Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ- Ιδιωτικών Κλινικών! Στον αέρα ακτινοθεραπείες και χειρουργεία

Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ!

ΕΟΠΥΥ: Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος για πληρωμές γιατρών, κλινικών, διαγνωστικών

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button