ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μεταφορές ασθενών τώρα και με…μουλάρια! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ εργαζομένων στα νοσοκομεία και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) επανήλθαν με νέες καταγγελίες αυτή τη φορά για μεταφορές ασθενών με μουλάρια και μπουλντόζες!

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα παραμένουν λόγω βλαβών και παλαιότητας πολλά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ οι διαγωνισμοί έχουν παγώσει κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κάλυψη του ΕΚΑΒ οι ασθενείςνα μεταφέρονται ακόμη και με μουλάρια ή ότι άλλο βρεθεί.

μουλάρια
Είναι άραγε αυτό το νέο…ΕΚΑΒ;

Ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Εξαιτίας των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων (50%του συνόλου) μένουν ακάλυπτοι αρκετοί τομείς (περιοχές). Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά. Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αρρωστήσει!

Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα».

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ «Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα Ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα Ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ’ ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ’ ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται

Τέλος στις παρατάσεις θητείας για τους επικουρικούς γιατρούς! Οι οδηγίες του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button