ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με …άγνωστες διαπραγματεύσεις! Σφοδρή επίθεση του κλάδου

Άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού φέρεται να δηλώνει πως είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον κλάδο για τις νέες συμβάσεις, χωρίς όμως να έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των γιατρών.

Όπως σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ): «Μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον, όπου οι υποεπιτροπές διαπραγμάτευσης «βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τους παρόχους υγείας».

Ως τέτοιες λογίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, για τις οποίες γεννάται μια εύλογη απορία, την οποία μόνο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μπορεί να μας λύσει :
Μεταξύ ποιόν και πότε γίνεται η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνιών για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιατρούς? Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει την απάντηση αυτή προς ΟΛΟΥΣ τους παρόχους υγείας».

Σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου ΕΟΠΥΥ

Όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μιλά για διαπραγματεύσεις με τους γιατρούς, τη στιγμή που μόλις πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επρόκειτο να καλέσει τον κλάδο για να ξεκινήσει απ’ ευθείας συνομιλίες. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Προσκλητήριο του υπ.Υγείας στους γιατρούς για τις νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα συζητήσουν για τις αμοιβές

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ πάντως υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε εκδώσει κάποιες οδηγίες για τους γιατρούς και είχε ισχυριστεί ότι προέκυψαν μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Λίγο αργότερα όμως διαψεύστηκε από τον ΠΙΣ.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι νέες συμβάσεις που θα γίνουν, ανεξάρτητα με ποιον θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις, θα τεθούν σε ισχύ τους δύο πρώτους μήνες του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα γίνει με τις νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα νέα σενάρια

Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button