ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται με ΕΣΠΑ! Όλες οι λεπτομέρειες

Ειδικότερα σύμφωνα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που απεστάλη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών οι οποίες λήγουν σταδιακά από τις 21.3.2018 έως τις 31.12.2018.
Η παράταση που δίνεται είναι έως τις 31.1.2019.

Μάλιστα διευκρινίζεται ότι: “Όλες οι συμβάσεις των ανωτέρω επικουρικών γιατρών θα λήξουν κατά την ανωτέρα ορισθείσα ημερομηνία της 31.1.2019 ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα παράτασης έκαστης”.

Γι αυτό και όπως επισημαίνεται “η μισθοδοσία των ανωτέρω θα εξακολουθήσει να καλύπτεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επικουρικοί γιατροί όχι μόνο όσοι πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και όλοι ου εργάζονται στα νοσοκομεία είναι στα κάγκελα το τελευταίο διάστημα αφού δε γνωρίζουν το εργασιακό τους μέλλον. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “
Βράζουν οι επικουρικοί γιατροί για μισθούς και συμβάσεις! Τι ετοιμάζουν”

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button