ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Γιαννουλάτος αποκλειστικά στο HealthReport.gr: Πως θα διορίσουμε τους διοικητές στα Νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη όσοι κρίθηκαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν διοικητές νοσοκομείων, ενώ μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν διορισθεί οι πρώτοι.

Η διαδικασία

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των νέων διοικητών Πέτρος Γιαννουλάτος αναφέρει στο HealthReport.gr ότι η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μόλις αναλάβει τη θέση του στην επιτροπή αξιολόγησης ο νέος πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ):

«Ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε επειδή έληξε η θητεία του και μόλις αναλάβει ο νέος εντός των ημέρων θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία των συνεντεύξεων».

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ αποτελεί μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης σύμφωνα με το νόμο, ενώ θα αναλάβει ο καθηγητής Κώστας Μάρκου.

Σε ποιες περιοχές θα διοριστούν οι πρώτοι

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο HealthReport.gr ο κ.Γιαννουλάτος, οι πρώτοι διοικητές θα διορισθούν στα νησιά του Αιγαίου περί τα μέσα Μαρτίου, λόγω της διακρατικής συμφωνίας με την Κύπρο όπου θα απαιτηθεί η συνεργασία νοσοκομείων των δύο χωρών.

«Υπάρχει το διακρατικό πρόγραμμα με την Κύπρο και γι αυτό θα ξεκινήσουμε με τα νησιά του Αιγαίου. Άλλωστε για τις συνέργειες που θα υπάρξουν με την Κύπρο θα πρέπει να υπάρχουν διοικητές στα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να υπογράφουν και να εφαρμόζουν τις όποιες αποφάσεις. Έτσι στα νησιά του Αιγαίου περίπου στις 15 Μαρτίου θα αρχίσουμε να διορίζουμε τους πρώτους διοικητές των νοσοκομείων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννουλάτος.

Αμέσως μετά σειρά θα έχουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αλλά και τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στη χώρα.
«Θα διορίζουμε τους διοικητές εναλλάξ ανά περιοχή ξεκινώντας από τα μεγάλα. Για παράδειγμα πρώτα σε ένα νοσοκομείο στην Αθήνα, μετά σε ένα στη Θεσσαλονίκη κ.λ.π. χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διορισμός όλων των διοικητών σε μία συγκεκριμένη περιοχή» περιγράφει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών Π.Γιαννουλάτος.

διοικητές νοσοκομείων

Πρώτα θα διορισθούν οι διοικητές και αμέσως μετά οι υποδιοικητές- αναπληρωτές.

Αιτήσεις με …λάθη

Το γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας είναι ότι από τους 1680 που κατέθεσαν αίτηση, οι περίπου 300 είχαν κάνει λάθος στη συμπλήρωση της αίτησης.
Πράγμα αδικαιολόγητο αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για καταρτισμένα στελέχη με πολλές περγαμηνές στο βιογραφικό τους, ενώ είχαν στη διάθεσή τους άπλετο χρόνο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν κρύβει την απογοήτευσή του:

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων που έχει λάθη. Αυτές οι αιτήσεις θα βγουν εκτός. Ήδη πάντως έχουμε δει και εξετάσει όλα τα βιογραφικά που απεστάλησαν και μόλις αφαιρέσουμε και τις αιτήσεις που ακυρώνονται λόγω των λαθών, θα ξεκινήσουμε να καλούμε τους υποψηφίους για προσωπικές συνεντεύξεις.

Ενδεικτικά να σας πω ότι μεταξύ των λαθών είναι: τους ζητούσαμε να βάλουν 3 επιλογές για νοσοκομεία που τους ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πολλοί που δήλωσαν ακόμη και έξι» αναφέρει ο Πέτρος Γιαννουλάτος.

Πολλές γυναίκες …παίρνουν «κεφάλι»

Μέσα στα υποψήφια στελέχη που κατέθεσαν αίτηση για μια θέση διοικητή νοσοκομείου, με ιδιαιτέρως αξιόλογα βιογραφικά, είναι και πολλές γυναίκες. Μάλιστα όπως λέει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών, σε πολλές περιπτώσεις «Πολλές γυναίκες έχουν εντυπωσιακά βιογραφικά και φαίνεται ότι θα βγουν μπροστά και θα διοριστούν διοικήτριες».

νοσοκομεία .

Οι προσωπικές συνεντεύξεις

Πάντως η διαδικασία της εξέτασης κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων διοικητών νοσοκομείων, όπως φαίνεται αυτή τη φορά θα κρατήσει περισσότερο. Άλλωστε στην τελευταία αξιολόγηση που είχε γίνει στους διοικητές των νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε κατηγορηθεί ότι ακολούθησε μια εξπρές διαδικασία για τα μάτια του κόσμου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου».

Ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Γιαννουλάτος σημειώνει πάντως ότι ο χρόνος της εξέτασης και της συνέντευξης θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από τον τρόπο των απαντήσεων που θα δώσουν οι υποψήφιοι. Μια διαδικασία από την οποία θα μπορούν να αντιληφθούν και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης την ικανότητα των ενδιαφερομένων.

«Ο χρόνος της συνέντευξης είναι πάντα σε συνάρτηση με τις απαντήσεις. Είναι προφανές ότι θα καταλάβουμε από τις απαντήσεις των υποψηφίων, τόσο τις γνώσεις τους όσο και την προσωπικότητα και τις ικανότητες τους.

Έχουμε ανάγκη βέβαια να ξέρουμε τις σπουδές και την εμπειρία τους. Μπορούμε όμως να αντιληφθούμε εάν κανείς έχει γνώσεις ή όχι. Διότι στην προηγούμενη διαδικασία είχαμε καταλάβει ότι κάποιοι διοικητές δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε σε απλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποιος είναι ο μέσος χρόνος νοσηλείας των ασθενών στο νοσοκομείο τους» σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η λίστα με τους διοικητές των νοσοκομείων!

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Ποια προσόντα πρέπει να έχουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων! Όλα τα κριτήρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button