Ο θάνατος της εντατικής! Ασθενής έχασε τη ζωή του περιμένοντας ένα κρεβάτι

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καταγγέλλει πως ένας ακόμα ασθενής κατέληξε την Τρίτη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Το φαινόμενο βέβαια είναι γνωστό στους … παροικούντες την Ιερουσαλήμ καθώς οι επιστημονική εταιρεία των εντατικολόγων συχνά πυκνά προειδοποιεί πως χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή δε βρίσκουν κρεβάτι στην εντατική.

Δεν είναι τυχαίο ότι άρον άρον το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ μίσθωσε 40 κρεβάτια εντατικής σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές: «Ανοίγουν τις πόρτες τους οι ιδιωτικές ΜΕΘ στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο»

Στο μεταξύ όμως περίπου 180 κρεβάτια εντατικής πλήρως εξοπλισμένα παραμένουν αναξιοποίητα ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει 500 προσλήψεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρών και νοσηλευτών οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτή τη στιγμή.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), πάντως καταγγέλλει πως χάνονται ζωές λόγω της έλλειψης κλινών, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Διαβάστε ΕΔΩ πως …κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση: «Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής! Στα 52 άτομα η λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα»

Ο ΙΣΑ περιγράφει: «Ένας ακόμα ασθενής άφησε, την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ».

Και το χειρότερο είναι πως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας προβλέπει πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν το επόμενο διάστημα λόγω του κύματος γρίπης. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν’ ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά.

Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της»

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα