sport-medicineΕιδήσεις ΥγείαςΣυμπληρώματα Διατροφής

Έλλειψη μαγνησίου: Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic η έλλειψη του συνδέεται άμεσα με αυξημένη ευερεθιστότητα του νευρικού συστήματος με σπασμούς των χεριών και των ποδιών, μυϊκή σύσπαση και κράμπες, σπασμός του λάρυγγα, κ.λπ.

Πάντως βάση των συστάσεων της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, η συνιστώμενη ημερήσια δόση μαγνησίου είναι 420 mg ανά ημέρα για τους άνδρες και 320 mg ανά ημέρα για τις γυναίκες. Το ανώτερο όριο του μαγνησίου ως συμπλήρωμα διατροφής είναι 350 mg ημερησίως, εκτός από το μαγνήσιο που παίρνετε με φυσικό τρόπο από την τροφή και το νερό.

Ποια είναι τα σημάδια sos που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Ναυτία και έμετος

Τα πρώιμα σημάδια της έλλειψης μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές. Αυτές μπορεί να κυμαίνονται από μια απώλεια της όρεξης μέχρι ναυτία και έμετο.

Προβλήματα ύπνου

Η χρόνια αϋπνία και άλλες διαταραχές του ύπνου μπορεί να συνδέονται με την ανεπάρκεια μαγνησίου.

Άγχος και κατάθλιψη

Μελέτες αποδεικνύουν μια σύνδεση μεταξύ του μαγνησίου και του νευρικού συστήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο μέταλλο φαίνεται να έχει μια θετική επίδραση στο στρες, το άγχος και ορισμένα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Καρδιακά προβλήματα

Όσοι έχουν έλλειψη μαγνησίου εμφανίζουν συχνότερα αρρυθμία, ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Σε σχετικές μελέτες, τα άτομα με στεφανιαία νόσο είχαν μια υψηλότερη συχνότητα της έλλειψης μαγνησίου από εκείνους χωρίς την πάθηση.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Η αιτία αυτού του συνδρόμου δεν είναι σαφής, αλλά μερικές φορές μπορεί να συνδεθεί με μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση, όπως η έλλειψη μιας βιταμίνης ή η ανεπάρκεια μετάλλων στον οργανισμό, όπως το μαγνήσιο.

Μυϊκοί σπασμοί και αδυναμία

Όταν η ποσότητα του μαγνησίου πέφτει, το αποτέλεσμα είναι η υπερβολική νευρομυϊκή δραστηριότητα, που μπορεί να εκδηλωθεί με μυϊκό τρόμο, σπασμούς και γενικευμένη αδυναμία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button