ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο δρόμο πετούν αιμοκαθαιρόμενο ασθενή ετών 101 από το Νοσοκομείο της Σύρου! Τι καταγγέλλει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην Ελλάδα του 2019 το κοινωνικό κράτος πάει περίπατο λίγο πριν τις κάλπες, αφού στο Νοσοκομείο της Σύρου έφθασαν να διώχνουν από το τμήμα αιμοκάθαρσης ασθενή ετών 101! Αποτέλεσμα όμως είναι ο υπερήλικας ασθενής να αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα με το καράβι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να μπορέσει να ακολουθήσει τη θεραπεία του στον τεχνητό νεφρό Αθηναϊκού νοσοκομείου.

Αξιοσημείωτο είναι πως πριν λίγο καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρωτοστατούντος του Παύλου Πολάκη, διαφήμιζε τις άριστες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο της Σύρου έπειτα από τις…καθοριστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Στην αναμονή ετών 101!

Η ιστορία ξεκινά ως εξής: Ο Στράτος Γκέκας είναι ένας ασθενής ετών 101. Τα καλοκαίρια του τα περνάει στη Σύρο εδώ και δεκαετίες (από το 1957). Και τους χειμώνες στην Αθήνα.
Άνθρωπος με μεράκι για τη ζωή και με απόλυτη νοητική διαύγεια παρά την ηλικία του.

Περιμένοντας στο Λιμάνι…

Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να μπει σε τεχνητό νεφρό για αιμοκάθαρση λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασε.
Αρχικά το Νοσοκομείο της Σύρου, όπως περιγράφει στο HealthReport.gr ο γαμπρός του Ανδρέας Παπαδάκης, τον εξυπηρετούσε κανονικά.

Φέτος όμως τον ενημέρωσαν ότι θα μπορέσει να πηγαίνει για θεραπεία στη μονάδα αιμοκάθαρσης μόνο για έναν μήνα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Όπερ και εγένετο. Όταν ολοκληρώθηκε ο μήνας, οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου της Σύρου τον ενημέρωσαν πως πλέον δεν μπορεί να κάνει αιμοκάθαρση παρότι υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια και μηχανήματα καθώς δεν υπήρχε το διαθέσιμο προσωπικό.

Μάλιστα παρότι ο γιατρός του 101 ετών ασθενούς του επέτρεψε να πραγματοποιεί αιμοκάθαρση έστω και μία φορά την εβδομάδα, ούτε αυτός ο περιορισμός άλλαξε τα πράγματα στο Νοσοκομείο της Σύρου.

Έτσι ξεκίνησε και ο Γολγοθάς για τον Στράτο Γκέκα και την οικογένειά του αφού αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται με το καράβι στην Αθήνα για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί, όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο κ.Ανδρέας Παπαδάκης.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς την ταλαιπωρία που υφίσταται ο 101 ετών ασθενής, την ώρα που η πολιτεία θα έπρεπε να τιμά τα περήφανα γηρατειά που έχουν προσφέρει στη χώρα, αντί να τους καταδικάζει σε θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγνωστικές εξετάσεις με μέτρο από την 1η Ιουλίου! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

ΤΟΜΥ: Ένα σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά! Οι γιατροί που δεν προσλήφθηκαν ποτέ

Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ: Γιατί βάλαμε λουκέτο στο τμήμα υποδοχής βρεφών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button