ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τα ράντζα της …ντροπής! Πως εμφανίσθηκαν και πάλι στο Αττικόν (ΦΩΤΟ)

Μπορεί για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα πάντα να βαίνουν καλώς, η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας.
Για το υπουργείο Υγείας οι προσλήψεις γίνονται κανονικά, οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το ΕΣΥ χρηματοδοτείται επαρκώς καθώς εξασφαλίσθηκαν 300 εκατ. επιπλέον.

Η αλήθεια βέβαια κρύβεται κάπου ανάμεσα στα…130 ράντζα που «κοσμούν» τα τελευταία 24ωρα ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας το Αττικόν.

ράντζα Αττικον 2

Γιατροί και εργαζόμενοι του «Αττικόν» καταγγέλλουν όπως λένε «την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους».

ράντζα Αττικον

Και στην περίπτωση που κάποιος σπεύσει να υποστηρίξει ότι ξάφνου εμφανίσθηκε το Σωματείο των Εργαζομένων να αποκαλύψει το φαινόμενο για να …χτυπήσει την κυβέρνηση, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Αττικόν χρόνια τώρα μιλούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί χωρίς κανείς να δώσει λύση.

Ενδεικτικά στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους.

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι» φωνάζουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι: «Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας».

Και οι αριθμοί μιλούν. Υπερπληρότητα έως και 130% σε μόνιμη βάση στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών δέχονται 60 ασθενείς. Στη γενική εφημερία 5/7/2016 έγιναν πάνω από 230 εισαγωγές και τοποθετήθηκαν 140 ράντζα φορεία.

ράντζα Αττικον 4

Αιτία κατά το Σωματείο των Εργαζομένων η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, «που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Βέβαια οι εργαζόμενοι εντοπίζουν το πρόβλημα και στη μη λειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών με πλήρη στελέχωση. Βέβαια κατά τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας το Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα» επαναλειτούργησε…Μάλιστα διαφημίστηκε δεόντως…

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Αττικό για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button