ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Τι συνιστούν οι ειδικοί για τις εκκλησίες

Σε επαγρύπνηση θα πρέπει να συνεχίζουν να είναι όλοι οι πολίτες σε σχέση με τη διάδοση του κοροναϊού, επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας αλλά και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, ειδικά εάν έχουν συμπτώματα ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής επιστήμονας του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι θα ρέει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις, κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες, όπως είπε και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους «που είναι στις ευπαθείς ομάδες και πάνε σε αυτούς τους χώρους».

Ειδικά για τις περιοχές που κατεγράφησαν τα περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες (Αχαία, Ηλεία και Ζάκυνθο) όπου και έχουν ληφθεί τα νέα περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις, ο κ.Τσιόδρας σημείωσε ότι σε συνεννόηση και με τις τοπικές Μητροπόλεις θα δοθούν αντίστοιχες οδηγίες.

«Ήδη έχει γίνει συνεννόηση, από όσο γνωρίζω, του Υπουργείου με την ηγεσία της Εκκλησίας στις περιοχές, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα τελευταία δεδομένα μετάδοσης του ιού από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ.Θάνο Δημόπουλο: “Τα νέα δεδομένα για τον νέο κοροναϊό και την ταχέως εξελισσόμενη επιδημία”

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πολλοί ιεράρχες της εκκλησίας υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι επισκέψεις στις εκκλησίες και στις λειτουργίες, γεγονός όμως που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες διάδοσης του ιού, ειδικά στους ηλικιωμένους που επισκέπτεται συχνά τους Ναούς.
Να υπενθυμιστεί ότι από τον νέο κοροναϊό κινδυνεύουν περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button