ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νοσοκομείο Νίκαιας: Όλα τα μέτρα προστασίας από την ψώρα! Κανένας κίνδυνος

Διαβεβαιώσεις ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία ασθενών, συνοδών και προσωπικού από την ψώρα δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Νίκαιας όταν κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών νοσηλεύτηκαν έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ  Κολωνού εξαιτίας της ψώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Έκτακτο: Με ψώρα έξι αλλοδαποί στο Νοσοκομείο της Νίκαιας! Λαμβάνονται μέτρα

Σύμφωνα με την διοίκηση στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα, ενημερώνουν ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι  απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις! Ξεκινά πενταετές πρόγραμμα με 5 εκατ. ευρώ

Κικίλιας: Ψυχραιμία με τον νέο κοροναϊό! Αναμένουμε τις αποφάσεις του ΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button