ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΣΦΕΕ: Επανεκλέχθηκε για τρίτη φορά Πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου – Όλο το προεδρείο

Στο τιμόνι του ΣΦΕΕ για τρίτη φορά ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Ανανεωμένο το προεδρείο του ΣΦΕΕ καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά νέα πρόσωπα. Για τρίτη φορά επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου και αντιπρόεδρος για πρώτη φορά η Έλενα Χουλιάρα.

Επίσης ο κ. Κων/νος Παπαγιάννης / Novartis Hellas εξελέγη για πρώτη φορά  στο ΣΦΕΕ και μάλιστα ψηφίστηκε για Γενικός Γραμματέας ενώ και ο Χρήστος Σωτηρίου/ Win Medica μπαίνει για πρώτη φορά στο ΔΣ του ΣΦΕΕ και γίνεται ταμίας.

Νέο πρόσωπα στο ανανεωμένο Δ.Σ είναι και ο Κυριάκος Μπερμπεριάν / Genesis Pharma ενώ καινούργιο πρόσωπο είναι η Κορνηλία Ζανέτη/Takeda.

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις είναι προσωποπαγείς και δεν αντικαθίσταται από άλλο στέλεχος της εταιρείας σε πιθανή αποχώρηση μέλους του ΔΣ.

ΣΦΕΕ: Το Προεδρείο

Αναλυτικότερα σήμερα έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς.

Αναπληρωτής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων, Ανάπτυξης, Νοσοκομείων, Εργασιακών Θεμάτων και Τιμολόγησης εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της VIANEX και Γενικός Διευθυντής της VIAN.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.

1) Έλενα Χουλιάρα, υπεύθυνη Αποζημίωσης, ΗΤΑ, Διαπραγμάτευσης και Φαρμακευτικής Δαπάνης (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca) και Αναπληρωματικός ο Σπύρος Φιλιώτης (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve–Lilly), ,

2) Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου) και Αναπληρωματική η Agata Jakoncic (Πρόεδρος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας).

Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης εξελέγη o κ. Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas).

Ταμίας εξελέγη ο κ. Χρήστος Σωτηρίου (Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Win Medica).

Μέλη του Δ.Σ. είναι οι κ.κ.:

Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operating Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm),

Κυριάκος Μπερμπεριάν (Γενικός Διευθυντής της Genesis Pharma Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας),

Cornelia Zanetti (Γενική Διευθύντρια της Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

Σημειώνεται ότι την ευθύνη των Επιτροπών Επικοινωνίας και Public Affairs διατηρεί ο Πρόεδρος, ενώ της Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με την EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.

ΣΦΕΕ: 4 βασικές προτεραιότητες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες και θα αναπτύξει ανάλογες στρατηγικές δράσεις και πολιτικές:

1. Ενίσχυση της χρηματοδότησης και αντιμετώπιση του προβλήματος των υπέρογκων επιστροφών – Αποδοτικότερη διάθεση πόρων μέσω ψηφιακών εργαλείων και ελέγχων.

2. Πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

3. Ενίσχυση του αποτυπώματος της φαρμακοβιομηχανίας στην Εθνική οικονομία, μέσω επενδύσεων σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών και Διεθνών εταιριών και παροχή υπηρεσιών.

4. Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Νομοθεσίας.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, σημείωσε σχετικά: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ανανεωμένο, συνεχίζει την προσπάθεια του προηγουμένου για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Η διαφορά είναι πως τα χρονικά περιθώρια για την δημιουργία ενός βιώσιμου, προβλέψιμου περιβάλλοντος για τον χώρο του φαρμάκου έχουν στενέψει αφόρητα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, και θα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας. Η συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και βιομηχανίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button